Press "Enter" to skip to content

EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠIM ZDRAVLJEM AKO PIJETE 4 ŠOLJE ČAJA DNEVNO: JEDNA TVRDNJA ĆE VAS ŠOKIRATI

Šta sve može da se dogodi ako pijete četiri šolje čaja dnevno: Gubljenje masnoća na stomaku je samo jedna od nekoliko prednosti.

Pijenje čaja može vam pomoći da izgubite masnoću na stomaku, poboljšate pamćenje i koži date zdrav sjaj. Iako većina ljudi dan započinje šoljicom kafe, ispijanje određenih čajeva koji sadrže mnogo kofeina moglo bi imati još bolji efekat. Čak i ako ste ljubitelj kafe, svakodnevno ispijanje čaja ima toliko zdravstvenih prednosti da biste mogli razmisliti o promjeni mišljenja.

1. Može smanjiti rizik od dijabetesa

Otprilike jedan od 10 odraslih u SAD ima dijabetes, a sve više djece i tinejdžera također razvija ovu bolest. Ovo stanje nije lako liječiti, ali postoji mnogo toga što možete učiniti da ga spriječite. Istraživači su otkrili da ispijanje četiri ili više šoljica čaja dnevno može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa.

2. Može biti od koristi vašoj koži

Pošto pijenje čaja može spriječiti razvoj dijabetesa, takođe može pomoći da se izbjegnu neka dosadna stanja kože. Dijabetes može uticati na vašu kožu na mnogo različitih načina, uključujući bakterijske infekcije i svrab. Iako je pijenje bilo koje vrste čaja dobro za vaše tijelo, zeleni čaj može biti posebno koristan za vašu kožu. Ima moćna antioksidativna i antiinflamatorna svojstva i dokazano je da efikasno liječi akne i masnu kožu.

3. Može pomoći vašoj kosi da brže raste

Iako vam upotreba pravog šampona i balzama definitivno može pomoći da dobijete kosu iz snova, svakodnevno pijenje čaja može biti jednako korisno. Pošto čaj smanjuje rizik od razvoja dijabetesa, može vam pomoći da održite kosu zdravom i sjajnom. Kada dijabetes ošteti krvne sudove, vaše tijelo ne može pravilno da transportuje esencijalne hranljive materije do vaših folikula dlake, što zauzvrat može uticati na rast kose.

4. A vaše nokte može učiniti jačima

Postoji mnogo kućnih lekova koji vam mogu pomoći da postignete lijepe nokte, kao što je nanošenje krastavca ili ribanje limunom, ali ispijanje čaja je najlakši i najukusniji način da njegujete nokte. Ako želite da vaši nokti izgledaju savršeno, probajte čaj od preslice. Osim što je zdrav napitak bez kofeina, dokazano je da vaše nokte čini jačim i manje lomljivim.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *