Press "Enter" to skip to content

Evo zašto bi svi u dvorištu trebalo da ostave kašiku šećera

Britanski prirodnjak Dejvid Atenboro podijelio je jedan vrlo neobičan, ali zapravo veoma koristan savjet svima koji žele da očuvaju prirodu, a to bi trebalo da bude svačiji cilj.

S obzirom na to da živimo u svijetu u kojem je hrana sve više tretirana raznim hemikalijama i pesticidima, ono malo prirode što nam je ostalo trebalo bi da čuvamo.

Jeste li znali da su trećinu hrane koju jedemo oprašile pčele i da su one zapravo zaslužne za hranjenje 90 posto svjetske populacije?

Zbog toga ovaj prirodnjak savjetuje da se u svakom dvorištu treba naći kašika šećera kako bi pčele mogle da se nahrane i dobiju energiju da se vrate do svoje košnice. Naime, pčele često znaju da se umore pa nemaju snage da se vrate do košnice zbog puta koji su prevalile.

Kada bi pčele nestale iz našeg ekološkog sistema, čovječanstvo bi imalo ozbiljan problem, ali to, nažalost, radimo svakodnevno koristeći se pesticidima, ali za izumiranje pčela kriva je i urbanizacija kao i klimatske promjene zbog kojih se broj pčela drastično smanjuje.

“Kada bi pčele nestale s planete, ljudima bi ostalo samo četiri godine života”, rekao je svojevremeno Atenboro, piše Mirror.

Stoga, ako ne želite da se to dogodi, a ako u vašem vrtu viđate ove zujalice, pomiješajte kašiku šećera s kašikom vode i ostavite im na vidljivom mjestu. Mješavina šećera i vode rehidrirat će će ih i dati im potrebnu energiju da nastave sa svojim poslom koji je za sve od životne važnosti, pišu Nezavisne.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *