Press "Enter" to skip to content

FIRMA ZA MEDICINARE IZ NJEMAČKE DOLAZI U BIH PO RADNIKE: PLATA 2800 EURA + DODACI

Prema informacija kojima raspolaže Agencija za rad i zapošljavanje BiH, kao jedna od institucija koje posreduju u zapošljavanju u inozemstvu, od 2013. do 2020. godine samo u Njemačku je otišlo raditi 5.858 medicinskih radnika i njegovatelja. Koliko im se pridružilo liječnika, u Agenciji ne znaju, jer se Sporazum o zapošljavanju radnika između BiH i Njemačke odnosi samo na medicinare sa srednjom medicinskom školom

Prema informacija kojima raspolaže Agencija za rad i zapošljavanje BiH, kao jedna od institucija koje posreduju u zapošljavanju u inozemstvu, od 2013. do 2020. godine samo u Njemačku je otišlo raditi 5.858 medicinskih radnika i njegovatelja.

Koliko im se pridružilo liječnika, u Agenciji ne znaju, jer se Sporazum o zapošljavanju radnika između BiH i Njemačke odnosi samo na medicinare sa srednjom medicinskom školom.

Nažalost, osim odlazaka BiH ne ide na ruku ni što više ljudi umire nego se rađa. Tako je u pola ove godine BiH ostala bez grada veličine Srebrenice, izgubljeno je oko 13.500 stanovnika. Ove godine bi prirodni pad trebao biti rekordan.

Nažalost, u BiH nema konkretnih rješenja kada je u pitanju demografska politika, a ona bi se prvo trebala odnositi na to da se ljudima ponude bolji uvjeti za život, posao, veće plaće, penzije, socijalne naknade…

A među zaključcima spomenute studije je i da će nastavak trenda iseljavanja donijeti u budućnosti niz socio-ekonomskih problema, što se već sada događa. BiH nedostaje radnika u svim branšama, potrošačka korpa je veća od dvije hiljade maraka… stoga nije čudo što cijele porodice napuštaju zemlju.

Vi ste medicinska sestra / tehničar

* Posjedujete B1 Zertifikat ili ste u procesu stjecanja istog
* Imate vozačku
* Želite raditi u Njemačkoj, u patronažnoj službi
* Početna plaća 2800€ bruto + dodaci
* Pomažemo prilikom procesa priznavanja diplome u Njemačkoj

Dobrodošli na prezentaciju u restoran Memix u Bugojnu 27.02.2022. u nedjelju u 14 sati. Piće i hrana obezbijeđeni.

Nedjelja, restoran Memix u 14 sati. Nisu u pitanju njegovatelji već medicinski radnici, početna plaća 2800€ bruto + dodaci. Vrijedi doći i poslušati prezentaciju, po prvi put dolaze.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *