Press "Enter" to skip to content

(FOTO) POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE PRIVEDENIH NAVIJAČA VELEŽA: “SVE DJECA…”

Mostarska policija sinoć je ponovo imala pune ruke posla nakon što je grupa mladića za koje je utvrđeno da su članovi navijačke grupe “Red Army” namjeravala praviti nerede u drugom dijelu grada.

Grupa od dvadesetak muškaraca, obučenih u crnu odjeću, je primjećena nedaleko od tržnog centra Mepas. Kod njih su pronađeni predmeti koji bi se mogli koristiti u sukobu s pripadnicima suparničke navijačke grupe koja podržava Zrinjski.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, prilikom legitimisanja policija je pronašla više teleskopskih i drvenih palica, kao i pirotehnička sredstva. Njima su izdati prekršajni nalozi. Na svu sreću, policija je na vrijeme dobila informacije o grupi koja je krenula u pohod, te je spriječila potencijalni incident na mostarskim ulicama.

Policija navodi da se radi o slijedećim osobama: M.T. (2002), E.Lj. (2003), D.I. (2003), N.M. (2004), Đ.M. (2003), E.H. (2004), K.S. (2003), E.P. (1999), S.Š. (1999), S.G. (1999), A.K. (1999), te o malodobnim I.B. (2005), P.H. (2005), V.R. (2005), Dž.E. (2005) i H.I. (2004).

Ovaj slučaj dolazi nakon što su članovi navijačke grupe “Ultrasi” proteklog petka u mostarskom naselju Cernica narušavali javni red i mir te crtali grafite. Prilikom potjere policija je uhvatila 18 navijača među kojima je jedan maloljetnik.

ako nam je tada rekao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić incident se dogodio u noćnim satima kada je grupa od oko 30 maskiranih osoba u Ulici Adema Buča u naselju Cernica pisala grafite i narušavala javni red i mir.

Građani su u panici počeli bježati, a na licu mjesta se, slučajno, zatekao policajac koji je krenuo na posao i koji je odmah krenuo prema njima te pozvao kolege, a nakon čega su se huligani razbježali.
Kod privedenih je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava i drugih predmeta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *