Press "Enter" to skip to content

(FOTO) POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA AUTOBUS HALILOVIĆ BUS KOJEG JE KAZNILA NJEMAČKA POLICIJA

Tokom jučerašnjih provjera Njemačke policije službenici su uklonili iz saobraćaja autobus iz Bosne i Hercegovine koji je vozio na relaciji Zvornik – Dortmund.

Policajci su bili začuđeni kada su oko devet sati na gradskoj autobuskoj stanici u Dusseldorfu ugledali autobus pun putnika na liniji Zvornik – Dortmund. Iz policije su izvijestili da su na vozilu iz BiH već na prvi pogled vidljiva značajna oštećenja od korozije piše njemački NZR.

Portal Crna-Hronika saznaje da je riječ o autobusu kompanije Big Sim Halilović bus.

Sumnja policijskih službenika da autobus više nije ispravan potvrdila se kada je vozilo odvezeno na tehnički pregled.

Pokazalo se da jedan od kočionih cilindara curi, te da kočioni sistem radi neujednačeno. Također, zahrđali nosači u području prednje osovine mogli su se “komadati” golim rukama. Inspektori su ustanovili da korodirani dijelovi predstavljaju neposrednu opasnost za saobraćaj.

Saobraćajna nesreća mogla se dogoditi bilo kada s ovim autobusom, zaključili su službenici. Stoga su oduzeli registarske tablice i saobraćaju dozvolu. Autobusu je zabranjen nastavak vožnje do potpunog popravka. Također, bilo je i kršenja u propisima vremena vožnje i odmora vozača. Putnici su morali samostalno pronaći alternativu za nastavak putovanja.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *