Press "Enter" to skip to content

(FOTO) VATROGASAC IZ BIH PAO NA SEDŽDU I DIGAO RUKE PREMA NEBU KAKO BI SE ZAHVALIO BOGU ZA KIŠU KOJA JE UGASILA POŽARE

Požari u Hercegovini i dalje prijete, a jedan od njih, koji je prije 15 dana izbio iznad sela Borak nedaleko od Konjica jučer je stavljen pod kontrolu zahvaljujući obilnoj kiši koja je pala na tom području.

Kako kažu iz protupožarne jedinice Šumarstvo Prenj Konjic, cjelodnevnim radom na požaru iznad Boraka danas su nakon 15 dana žestoke borbe dočekali kišu.
Požar je počeo iznad regionalnog puta Boračko jezero-Glavatičevo, a uzrok nastanka požara je ljudski faktor. Požar je nastao čišćenjem privatnog imanja i proširio se u borovu šumu prema selu Dolovi”, naveli su.

Kako navode, u gašenju požara pored Protivpožarne jedinice Šumarsvo Prenj, učestvovali su i Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic.

“S kojom smo, kao i uvijek imali odličnu saradnju, te Civilna zaštita Konjic i Oružane snage BiH koje su pomagale gašenjem helikopterima. Požar još nije završen, kiša jeste pala, ali požarište se mora posmatrati i pratiti još nekoliko dana”, dodaju.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavili na svojoj Facebook stranici, jedan od njihovih članova je kleknuo na zemlju i podigao ruke, kao da se zahvaljuje Bogu na kiši piše Klix.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *