Press "Enter" to skip to content

Gori zemlja u Donbasu, Rusi tuku stravičnim aerosolnim bombama čije su posljedice jezive /VIDEO/

Rusi su pojačali napade na Donbas jer žele po svaku cijenu osvojiti preostale dijelove pokrajina Donjeck i Lugansk. Zadnjih nekoliko dana non-stop se trese nebo i zemlja od žestoke ruske artiljerijske paljbe koja za sobom ostavlja spaljenu zemlju.

Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je snimku za koju navode da prikazuje kako Putinova vojska žestoko granatira ukrajinske položaje u Donjecku termobaričkim oružjem.
„Ruski TOS-1A granatirao je ukrajinske položaje u blizini Novomihajlovke u regiji Donjeck. Ovako izgleda najveći i najstrašniji rat 21. stoljeća. Ukrajina je spremna uzvratiti udarac. Da bismo to učinili, trebamo MLRS (višecjevni raketni sustav) NATO-a. I to odmah! – navodi uz snimak Ministarstvo obrane Ukrajine.

Termobarično oružje poznato je i kao aerosolna bomba. Termobarične bombe sastavljene su od dva odvojena skladišta eksplozivnog punjenja. Nakon što bomba ili raketa pogode metu dolazi do prve manje eksplozije koja raspršuje eksplozivno punjenje u obliku pare. Drugo punjenje aktivira “paru” što rezultira u ogromnoj eksploziji koja osim razaranja u zoni udara uništava kisik što dovodi do velike patnje za žrtve.
VIDEO: Snimka dronom noćnog termobaričnog MLRS napada RUS TOS-1 na položaje ukrajinske vojske u blizini Izjuma
Naboj prve faze distribuira aerosol sastavljen od goriva na bazi ugljika do sitnih metalnih čestica. Drugi naboj pali taj oblak, stvarajući vatrenu kuglu, ogroman udarni val i vakuum dok usisava sav okolni kisik. Taj eksplozivni val može trajati znatno duže od konvencionalnog eksploziva i sposoban je dezintegrirati ljudska tijela. Od njenog djelovanja ne štite ni rovovi ni zakloni.

Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *