GRAĐANI ZABRINUTI: Klizište na području općine Bužim se širi, presječena putna komunikacija

Stanje na području općine Bužim – MZ Radoč u protekla 24 sata poprilično je teško zbog problema s klizištima koja ugrožavaju lokalne puteve, a što je određenom broju porodica presjeklo putnu komunikaciju.

Kako smo prije nekoliko dana pisali na našem portalu, u ovoj MZ – i pokrenulo se klizište koje se svakim danom sve više širi.

Klizište koje se ovih dana relativno brzo kretalo i širilo se, ugrozilo je lokalni put, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na ovoj dionici.

Kako nam javljaju mještani ove zajednice, jedinice civilne zaštite su na terenu i prate situaciju te pokušavaju sanirati klizište kako ne bi došlo do stambenih objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Prema informacijama s kojima raspolažemo, snabdijevanje vodom i električnom energijom za sad je uredno.

U Krajini (najviše Bihaću i Cazinu) lokalne putne komunikacije su zbog poplava i odrona zemlje oštećene na velikom broju mjesta, što predstavlja problem odvijanja lokalnog saobraćaja.

Najteže stanje u Cazinu i dalje je u mjesnoj zajednici Stijena, gdje se izlila Horljava.

Poplavljen je most prema Vilenjači, uslijed čega je obustavljen promet na relaciji Stijena – Vilenjača.

U Bihaću je trenutno najteža situacija u naseljima Pokoj, Golubić i Kulen Vakuf. U Pokoju je već 30 objekata pod vodom čiji vodostaj i dalje raste.

krupljani.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara