Press "Enter" to skip to content

GRADONAČELNICA SARAJEVA NIJE BILA NA BH POVORKI PONOSA. BILA JE NA DŽENAZI MLADOJ DOKTORICI

Manifestacija “BH Povorka ponosa 2023” – javni skup u pokretu, koji je danas održan u Sarajevu, protekao je bez zabilježenih incidenata, saopćili su iz MUP-a KS.

Dodaju da su glavne saobraćajnice – Zmaja od Bosne i Obala Kulina Bana, prolaskom učesnica i učesnika manifestacije i dolaskom na Trg Susan Sontag, u 19.00 sati otvorene za saobraćaj.

Što se tiče osoba koji su prisustvovali 4. Bh paradi ponosa su ambasador SAD-a Michael Murphy, ambasador Norveške Olav Reinertsen i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler a od domaćih političara prisustvovali su ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto (Naša stranka), zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDP) i zastupnik u Skupštini KS Davor Čičić (SDP).

Na paradi je prisustvovao i direktor JP “Sarajevo” i nekadašnji novinar Bakir Hadžiomerović. Iz svijeta glume na Bh. povorci ponosa su prisustvovali glumac Almir Kurt i rediteljka Jasmila Žbanić. Prisustvovao je i pjevač Damir Imamović, koje je i prethodnih godina davao podršku ovom događaju. U šetnji je učestvovao i alpinista Tomislav Cvitanušić, koji je nedavno osvojio Mont Everest.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, nije prisustvovala Bh. povorki ponosa. Ona je bez službene delegacije, bez tjelohranitelja ali i bez protokola prisustvovala dženazi mladoj doktorici Almi Suljić piše Crna-Hronika.

Ispratili smo i našu lijepu Almu… – napisala je gradonačelnica na svom Facebook profilu.

Djevojka Alma Suljić (26), koja je zadobila opasne povrede po život u nesreći na Marijin-Dvoru ukopana je danas na gradskom mezarju Vlakovo.

Podsjetimo, Benjamina Karić je odbila zahtjeve povorke ponosa za projekciju zastave da se Vijećnica osvijetli u duginim bojama.

Medicinski fakultet u Sarajevu organizuje memorijalnu šetnju za tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić.

Šetnja do mjesta stradanja mladih djevojaka kreće u nedjelju, 25. juna u 18 sati ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Objavu Medicinskog fakulteta prenosimo u cijelosti:

“Sve nas je zatekla vijest o tragičnom završetku višesedmične borbe naše drage kolegice dr Alme Suljić. To je već drugi, prerano ugašeni život vrijednih članova naše zajednice.

Također bh. rediteljica Jasmila Žbanić prokomentarisala je odbijanje gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić da osvijetli Vijećnicu u duginim bojama povodom četvrte Bh. povorke ponosa.

Naime, bh. rediteljica nije bila oduševljena potezom kojeg je napravila gradonačelnica Sarajeva te je danas jasnom porukom na svom Facebook profilu poručila šta misli o tome.

“Gradonačelnica želi šarenije fasade, a kada joj se ponude dugine boje, ipak bi ostavila sve zeleno. Ublehašica velikih razmjera”, napisala je rediteljica Žbanić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *