Press "Enter" to skip to content

GRADONAČELNIK MAKARSKE: OD BOSANACA NEMA ZARADE, ROŠTILJAJU NA PLAŽI I OSTAVLJAJU SMEĆE

Makarska je ove godine veoma prljava, a stanje na plaži je vrlo alarmantno, a umjesto do problem traži u komunalnim službana, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, optužio je goste iz Bosne i Hercegovine.

“Sve te vreće smeća pored kanti za otpatke, ostavljaju ljudi koji dolaze na jednodnevne izlete u Makarsku iz BiH. Njih autobus samo iskrca, oni na plaži jedu i peku roštilj i ostave samo smeće, a od njih nema zarade”, kazao je Paunović.
Međutim, kako piše Slobodna Dalmacija, gradonačelnik se nije ni sjetio teksta nekadašnjeg tiskanog izdanja Makarskog primorja, a čiji je tekst izazvao regionalni incident.

Naime, Ivo Ćurković, tadašnji glavni urednik tjednika Makarsko primorje pisao je, među ostalim, ”kako su Bosanci i Hercgovci kampanjski gosti koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći” čime su ostali šokirani i Makarani, a posebno turisti iz Bosne i Hercegovine.

Bosanci i Hercegovci im decenijama ostavljaju svoj novac, spavaju i privatnim i hotelskim smještajima, a gradonačelnik umjesto da je zahvalan, nas optužuje iako niko ne zna kako on zna čije je smeće kada u Makarskoj ljetuju i drugi gosti.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *