Press "Enter" to skip to content

HAFIZ BUGARI OBJASNIO ZAŠTO JE ZABRANJEN ALKOHOL U ISLAMU

Predavanja hafiza Bugarija poznata su širom svijeta, a njegove tribine u prepunim džamijama zasigurno predstavljaju nezaboravno iskustvo. Kao vjerski službenik često govori, otvoreno o pravdi i nepravdi u svijetu, ali i o načinima na koji tu nepravdu čovjek može ispraviti piše Crna-Hronika.

U svom gostovanju na jednoj televiziji, hafiz Bugari objasnio je mladima zašto je alkohol zabranjen u Islamu.

“Sve ono što može da smeta čovjeku, danas sutra ili nakon 10 ili 40 godina. Ništa nije zabranjeno što je lijepo. Sve darove koje smo dobili od Gospodara, u kojima se otkriva smisao života a taj dar je između ostalog pamet i onda zašto si dozvolio da budeš isključen.

Alkohol čim opija, čim je božiji poslanik rekao: Sve što opija zabranjeno je. I ono opojno sredstvo čim opija i čim oduzima um i razumijevanje, čim ti to uzimaš kao razlog kada nerazumiješ da uzmeš da popiješ to da se oslobodiš. Čega?

Samo treba jačati um i razum više. Kaže meni prijatelj, pa alkohol je dobar za cirkulaciju. Pa Bog ti je dao u voću i povrću, u jabuci je dao onoliko alkohola dozvoljenog da može normalno da se krv cirkuliše. Mi ne vodimo računa o jačanu svijesti.

Zabranjeno je sve ono što može da prouzrokuje svađu među ljudima a mi dobro znamo šta danas alkohol radi ljudima.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *