Press "Enter" to skip to content

Hafiz Mrkonjić: Marija Šerifović preslušava Bošnjake kao kada efendija preslušava djecu sure iz Kur’ana!

Dosta pomiješanih reakcija u bh. javnosti je izazvao doček pobjednika muzičkog showa Zvezde Granda u Gračanici, Mahira Mulalića. Ekstaza u kojoj su se nalazile Gračanlije, ali i posjetioci ovog događaja iz drugih gradova, bila je šokantna za poznatog hafiza iz Zenice, Adnana Mrkonjića. Njegov komentar portal Crna Hronika prenosi u cjelosti.

“Upratio sam zadnjih dana da je proglašen pobjednik showa Zvezde Granda i da je pobjednik iz BiH. Pobjedniku je u njegovom rođenom gradu priređen doček kao da je pobijedio na nekom naučnom takmičenju iz fizike ili medicine.

Čitav grad, a vjerovatno i susjedni gradovi, su došli da dočekaju velikog pobjednika.

I onda ….

Onda se dogodio momenat koji je ukratko pokazao naše moralno posrnuće.

Marija Šerifović je pjevala pjesme a publika je pjevala uz nju a na momente bi publika pjevala i sama sve ono što bi Marija započela. Doslovno ih je preslušavale pjesme kao kada efendija preslušava djecu sure iz Kurana. Velika većina prisutnih je pjevala uz Mariju pa čak i neke pokrivene žene.

Pitao sam se: Jesmo li dotakli dno? Ili može još gore od ovog?

Da je kojim slučajem efendija prisutne preslušao najosnovnije sure iz Kurana, mislim da neki ne bi znali nastaviti Fatihu do kraja kada bi efendija njima prepustio da sami uče.

Da se vodi evidencija “hafiza” folk muzike, mislim da bi imali hiljade i hiljade taktičara svih uzrasta a danas je prek komisijom Rijaseta BiH hifz položio Adil Hadžić iz Tešnja i taj haber je faktički prošao nezapažen.

Mogu zamisliti kakav je doček imao novi hafiz u svom gradu!
Žalosno je kako je dočekan Adil a još žalosnije je to kako je dočekan Mahir‼️
Uz napomenu da BiH ima tek nešto više od 500 hafiza” – zaključio je hafiz Mrkonjić.

iskra-islama.net

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *