Press "Enter" to skip to content

Halid Muslimović za „Avaz“: Drago mi je što sam ramazanske običaje prenio na djecu

Ja ne postim, imam problema s dijabetesom, pa ne mogu zbog lijekova, ali svi moji u porodici isposte ramazan, kaže Muslimović

Halid Muslimović ramazan provodi u rodnom Prijedoru sa svojom porodicom. Kaže da ne posti iz zdravstvenih razloga, ali da se u njegovoj porodici ovaj mubarek mjesec itekako poštuje.

– Ramazan mi mnogo znači. Nosim lijepe uspomene iz djetinjstva. Moja cijela familija poštuje ramazanske običaje. Ja ne postim, imam problema s dijabetesom, pa ne mogu zbog lijekova, ali svi moji u porodici isposte ramazan. Organiziramo zajedničke iftare svaku večer – kazao je Muslimović za portal „Avaza“.

On sa suprugom Adelisom ima dvoje djece, sina Enisa i kćerku Lejlu.

– Drago mi je što moja djeca poštuju ramazanske običaje, uspio sam da im to prenesem i to nose u sebi. To me čini sretnim i ponosnim, dajem im podršku, kao i oni meni – dodaje bh. pjevač.
Ističe da im posebnu radost u porodici donosi unuk Adrian, Enisov sin.

– Unuk nam je i tokom korone bio jedina svijetla strana. Kad nešto krene naopako, on je tu da nas razveseli i da sve „sanira“. Što kažu ljudi, nema problema kad unuk sjedne u krilo, onda se sve zaboravi – priznaje Muslimović.

Dodao je i da se danas priključio Upravi Fudbalskog kluba Rudar.

– Zapeli su na začelju tabele, pa se sakupila jedna ekipa ljudi u Prijedoru da taj naš brend podrži da opstane. Ja sam u Odboru i zadatak mi je da pokušam motriti na igrače i igru, na transfere, to je, nekako, moj fah, jer se bavim time pored muzike – istakao je.

Nije dugo zaigrao nogomet rekreativno, a kaže da bi volio.
Avaz

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *