Press "Enter" to skip to content

HAMZA ČARDAKLIJA JE STUDENT KOJI JE PLANIRAO MASOVNA UBISTVA U SARAJEVU

U sarajevskoj općini Novi Grad pripadnici  Federalne uprave policije FUP lišili su slobode studenta zbog prijetnji na internetu da će počiniti masovna ubistva u Sarajevu, po uzoru na Sjedinjene Američke Države i školi u Teksasu.

Kako piše Avaz, riječ je o Hamzi Čardakliji. Za njega je Tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu i uhapšen danas zatražilo određivanje pritvora. On se sumnjiči za terorizam.

– Osumnjičeni je lišen slobode, nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovan je i lociran od strane istražilaca specijalizovanih za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske opštine Novi Grad, te lišen slobode u aktivnostima koje su proveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP). On se tereti da je koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo – rečeno je iz Tužilaštva.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *