Hana Hadžiavdagić odala počast žrtvama genocida: Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica

Bh. voditeljica i influenserka Hana Hadžiavdagić-Tabaković odala je počast žrtvama genocida u Srebrenici. Povodom toga na svom Instagram profilu podijelila je svoju prošlogodišnju objavu. U videu koji je podijelila Hana je odjevena u majicu na kojoj je crvenom bojom ispisan broj žrtava genocida u Srebrenici, a oči je prekrila crnom maramom koju je skinula prije nego što je podigla ruke i počela se moliti.

– Snimak je stari, ali ništa se promijenilo nije – napisala je Hana uz objavu te je za kraj dodala kako su Potočari rana koja nikad neće zarasti.

– Nije meni, sine, Srebrenica bijeli cvjetić na Facebooku i broj 8372… Meni je Srebrenica i broj 553.000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi 11. juli. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica Fata Orlović i hiljade majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s ranama silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica. Srebrenica je, sine, da odeš u Potočare, šutiš, gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz povijesti o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš – napisala je Hana.

avaz.ba

 

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara