Press "Enter" to skip to content

HANDŽAR: MILANOVIĆU, IZNEVJERILI STE BEBU KOJA JE ‘92. POBJEGLA U MAJČINOM STOMAKU IZ SARAJEVA

Zoran Milanović, predsjednik susjedne Republike Hrvatske, je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak ponovo govorio o tome šta je genocid i šta bi, prema njegovom mišljenju, trebao biti.

Tako je Milanović kazao da je genocid “politička metrika” odgovarajući na pitanje o tome da li je na samitu u Ljubljani negirao genocid u Srebrenici piše RadioSarajevo.

Armin Handžar, vijećnik SDP-a u općini Novo Sarajevo, na društvenim mrežama je pisao o Milanovićevim ‘ispadima’ ili bolje rečeno uvredama. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Ponukan posljednjim izjavama Milanovića jednostavno sam osjetio potrebu za pisanjem ovog posta, jer me se lično tiče.

Poštovani (ovo govorim samo radi titule koju obnašate, a nikako zbog Vas, jer ste moje poštovanje izgubili) gospodine Milanoviću. Zovem se Armin Handžar, od oca Sabahudina i majke Brigite.
Čovjek sam koji je rođen 1992. godine u Zagrebu u Republici Hrvatskoj, državi koja je poput mene, prihvatila na hiljade ljudi i spasila ratnog ludila. Rođen sam u Petrovoj bolnici u dijelu Zagreba zvanog Medveščak, i bio sam smješten kod našeg porodičnog prijatelja Davora.

Vječno sam zahvalan Hrvatskoj i ljudima u mom Zagrebu na svemu. Svjestan sam da navedene izjave dotičnog ne predstavljaju mišljenje većine stanovnika Hrvatske i Zagreba. Radio sam u dva navrata za vas Milanoviću na vašoj kampanji i podržavao vaše nastojanje da postanete Predsjednik RH.

Iznevjerili ste zdrave odnose, iznevjerili ste socijaldemokratsku ideju, iznevjerili ste onu malu bebu iz 1992. godine koja je pobjegla u majčinom stomaku iz Sarajeva, grada kojeg su ti koji su počinili genocid u Srebrenici, a kojeg javno poričete i negirate, otjerali iz grada mojih predaka. Iznevjerili ste sve iskrene i poštene prijatelje Bosne i Hercegovine iz Hrvatske i ugrozili odnose koji se dugo grade.

Nadam se da je ovo vaša posljednja stanica u politici i socijaldemokratskoj porodici, i da ste samo dio jednog pogrešno perceptiranog mišljenja, a ne sistemskog djelovanja susjedne države na Bosnu i Hercegovinu.

Javno se morate izvinuti svim preživjelim Srebreničanima, i građanima Bosne i Hercegovine”, napisao je Handžar u objavi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.