Press "Enter" to skip to content

HANKA PALDUM O SINU KRIMINALCU: “Od njega napravili zločestog momka, osuđen je samo zato što je moj sin

Legendarna pjevačica Hanka Paldum otkrila je da je zbog komplikacija pri porodu čak dvaput doživjela kliničku smrt.

Ova je autorica brojnih hitova uz karijeru koja sada traje nekoliko desetljeća prošla kroz brojne poteškoće tijekom svog života. Naime, na samom početku karijere snašla ju je prva prodična tragedija kada joj je preminuo otac.

– “Mladost i tinejdžerski dani period su kada se bude ljubav i prve emocije. Imala sam simpatije, a uvek su me privlačili fini i kulturni momci koji su po nečemu odudarali od okoline. U to vreme nije bilo pristojno javno ispoljavati emocije jer bi nas obuzimali stid i sramota.

Bilo je dosta momaka koji su pokušavali da me osvoje i koji su bili zainteresovani za mene, ali ja sam ih izbegavala jer sam se plašila ljubavi, znajući šta ona sa sobom nosi. Moj prvi momak bio je zapravo moj muž, s kojim sam se u početku samo družila” prisjeća se Hanka piše RadioKameleon

Nekoliko godina nakon što joj je popularnost porasla postala je majka, tačnije, 1981. godine kada je rodila kćerku Minelu. Pet godina nakon toga rodila je sina Mirzu.

Oboma je otac Muradif, čovjek u kojeg je bila zaljubljena još kad je pohađala srednju trgovačku školu u Sarajevu, gdje je slovila za jednu od najljepših djevojaka.

Imala sam jako teške porode, a na oba sam doživjela kliničku smrt zbog zdravstvenih komplikacija. Teži mi je bio porod s Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega se nerado sjećam. Majčinstvo sam doživljavala kao prirodan slijed stvari u životu i uvijek sam se smatrala prije svega suprugom i majkom, a tek onda umjetnicom.

Glazbu sam smatrala dijelom sebe, karijeri nisam pridavala posebnu pažnju niti se opterećivala poslovnim uspjesima. Važnije mi je bilo da svoju djecu izvedem na pravi put. Minela mi je uvijek bila desna ruka, velika pomoć, a mogla sam se osloniti na nju dok je bila i mala – izjavila je 66-godišnja Hanka.

Iako je njezin suprug na pravi način vodio njezinu karijeru, u privatnom životu nisu im cvjetale ruže i zbog toga su odlučili stati na kraj 13 godina dugom braku.

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila poslu i zaljubila u beogradskog nogometnog trenera Miladina Živadinovića.

Pratio je na koncerte, zajedno su putovali u Kuvajt, a i zaprosio ju je. Pjevačica je navodno odbila udati se za njega, pa su ubrzo prekinuli.

Nažalost, 2015. je odjeknula vijest da je njen sin Mirza doživio prometnu nesreću nakon koje je završio u zatvoru na dvije godine. Pjevačica nije krila da joj je jako teško.

Hanka Paldum Mirzad Brkić

“Svi su od njega napravili zločestog momka, a osuđen je na tako veliku kaznu samo zato što je sin Hanke Paldum. Mnogi su mi rekli da je za to što je učinio dobio preveliku kaznu, da nije trebao dobiti ni godinu dana. Svakom je djetetu teret kada mu je roditelj popularan”, izjavila je tada Paldum.

– Teško mi je, kao što bi bilo i svakoj majci, ali tu emociju držim u sebi. Mnogi zlorabe moju nesreću, ali ja se ne osvrćem na takvo nešto. Moj sin je dobro, s jedne strane, iako ne može biti dobro, jer je u zatvoru – rekla je tada Hanka.

Podsjećamo nakon što je MUP HNK objavio saopćenje u kojem se navodi da je ženska osoba prijavila M.B. iz Sarajeva (1985.) da je u njenoj kući u Neumu fizički i psihički maltretirao njenu gošću (1995.), te je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos, u medijima su se pojavile špekulacije o tome ko je muškarac koji je priveden zbog maltretiranja djevojke.

Radi se klinička istraga i upoznato je nadležno tužilaštvo. M. B i A. P. bili su u iznajmljenoj kući. Vlasnica je prijavila da je narušen javni red i mir i došla je policija. Djevojka je izjavila da je maltretirana psihički i da je seksualno zlostavljana, a to će se pokušati utvrditi daljom istragom – rekao je za Faktor Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ostala djela Mirzada Brkića

U noći sa 24. na 25. februar 2011., u pucnjavi Brkić je zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice, koljena i natkoljenice. Ljekari su mu tada ranu previli, nakon čega je Brkić, uprkos preporukama ljekara da ostane na liječenju, samovoljno napustio bolnicu. Ljekari su pretpostavljali da su rane koje je zadobio, nastale, najvjerovatnije, od jednog metka. Hankin sin nije želio otkriti pripadnicima MUP-a KS šta se tačno desilo tako da se ni danas ne zna kako je ranjen, prenijeli su mediji.

Tuča u kafiću

U avgustu 2005. godine Mirzad je, zajedno sa Mevludinom Velagićem, teško povrijeđen u masovnoj tuči s izbacivačima jednog od sarajevskih kafića. Mirzad Brkić dovodio se u vezu i sa saobraćajnom nesrećom koja se dogodila 2005. godine u blizini Vječne vatre u Sarajevu. Tada je, upravljajući motociklom, navodno udario pješakinju. Kako bi i ovog puta sklonila sina, Hanka Paldum poslala je Brkića u Njemačku, gdje je, navodno, “igrao nogomet”, prenosi Slobodna Bosna.

Kako prenosi ovaj portal on je hapšen u novembru 2014. godine i to nakon što je kod njega pronađen pištolj marke Record sa okvirom bez metaka, paketić heroina, ali i srebrene naušnice i ogrlica. Navodno je zajedno sa njim u ulici Brodac u Starom Gradu, prilikom kontrole Brkićevog Golfa uhapšen i Đanin Dedajić, a kod kojega su pronađena dva paketića marihuane i CS sprej.

Ipak, možda i najteži dani sa po mnogima kraljicu sevdaha, Hanku Paldum nastupili su u januaru 2014.godine Mirzad Brkić, svojim automobilom pokosio tri žene na stanici trolejbusa u sarajevskom naselju Grbavica, bili su to najteži dani za kraljicu sevdaha.

Na testiranju u policiji u krvi mu je pronađen amfetamin, a iako je pjevačica tada negirala da joj je sin ovisan o drogama. Nedugo zatim, Hanka je kako prenosi Kurir, sina prijavila centru za odvikavanje od alkohola i narkotika u kojem je morao provesti 90 dana kako bi ispunio sve uvjete pogodbe s tužilaštvom koje je protiv njega podnijelo krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti javnog saobraćaja. Spomenutu nesreću Brkić je prouzrokovao 14. januara oko 17 sati, kada je svojim Nissan terencem američke registracije pregazio tri žene i potom se zabio u stup ulične rasvjete. Povrijeđene žene odmah su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu; jedna je prošla s lakšim povredama, a dvije su zadržane u bolnici zbog prijeloma potkoljenične kosti, odnosno rebara.

Mirzad Brkić nakon nesreće je priveden i cijelu je noć proveo u policijskoj stanici na ispitivanju, nakon čega je pušten, ali je zaradio prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. Dan nakon nesreće Brkić je u izjavama sarajevskim novinama, negirao da je bio pod utjecajem opijata.

“Nisam bio pod utjecajem alkohola ni psihoaktivnih supstanci. To ću i dokazati. Žao mi je žena koje su ozlijeđene i odmah ih idem u bolnicu posjetiti. Nadam se da će što prije ozdraviti. Nesreća se dogodila kada sam pokušao izbjeći pješakinju koja mi je izletjela pred vozilo, zbog toga sam izgubio kontrolu nad autom i završio na trotoaru”, izjavio je tada Brkić za Dnevni avaz.

Za ovu saobraćajnu nesreću, Brkić je na kraju dobio dvije godine zatvora.

“Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru. On je osuđen na dvije godine zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je počinio. On služi svoju kaznu i, na sreću, nije bio teže povrijeđen. Svi su napravili da je on jedan zločest momak, a osuđen je na tako veliku kaznu samo zato što je sin Hanke Paldum. Mnogi su mi rekli da za to što je počinio nije trebalo ni godinu dana da dobije. Svakom djetetu je teret kada mu je roditelj poznat i popularan jer tada presuđuju drugi aršini”, izjavila tada Hanka za srbijanski Alo.

Hanka Paldum je 2019. godine nakon jednog koncerta, progovorila o za nju, teškoj temi. Tada je kako je izjavila za medije potvrdila da je uspjela sina vratiti na prvi put i kao majka učinila je sve da iza sebe ostavi brunu prošlost.

“Moram da se zahvalim porodici, prije svega. Iako su se moja braća protivila tome da budem pjevačica na kraju su popustili. Ja sam tokom svih ovih godina karijere sačuvala obraz, i nemam mrlja. Hvala mojoj Mineli koja je od pete godine uz mene. Kao djevojčica je bilježila datume mojih koncerata na kalendaru. Hvala i mom sinu Mirzadu. Zadavao mi je mnogo problema i briga, ali sam uspjela kao majka, i izvela ga na pravi put”, poručila je u svojoj izjavi Hanka.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *