Press "Enter" to skip to content

HASAN JE NERMINU DAO ĆORKE I SPRIJEČIO JOŠ VEĆE KRVOPROLIĆE: OGLASIO SE NJEGOV SIN S NOVIM DETALJIMA

Vlasnik radnje u Gradačcu Hasan Jašarević (77) potencijalno je, svojom snalažljivoću i brzim razmišljanjem, spasio mnoge živote koje je ubica Nermin Sulejmanović mogao da uništi u namjeri da nastavi da sije smrt po do tada mirnom mjestu nakon što je pucao u šestero mještana.

  • Ja nisam bio u radnji kada se sve desilo, ali bio je otac. Sjedio je leđima okrenut ka ulazu i pisao je cijene za robu koja je pristigla. Taj monstrum se samo stvorio pored njega- priča sin hasana Jašarevića nove detalje o tragediji koja je 11. augusta potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu i uznemirila region.

Kako mu je otac ispričao, Sulejmanović mu je uperio pištolj u glavu i rekao “daj mi sve devetke”.

  • Prave devetke stoje u sefu, a ovdje u radnji stoji municija za lov i startna municija, koju ljudi koriste kada pucaju na svadbama. Otac je brzo razmišljao, zavukao ruku ispod pulta i dao mu šest kutija startne municije-dodaje on.

Sulejmanović je tada istrčao iz prodavnice, a jedna kutija ispala mu je na ulazu. Sreća je, kaže, da Sulejmanović nije zagledao metke. Da je samo okrenuo kutiju, vidio bi da ga je vlasnik prevario.

  • On je mangup starog kova, zato se tako brzo snašao. Čim je Sulejmanović izašao, pošao je za njim, a potom zaključao radnju, uzeo pušku i čekao. Mislio je da će Nermin da shvati da mu nije dao prave metke i da se vrati da ga ubije-naveo je Hasanov sin za Telegraf.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *