Humane komšije pokrenule akciju izgradnje kuće Hasi Osmančeviću iz Gornje Koprivne (VIDEO)

Koliko su Cazinjani humani pokazuje novi slučaj iz Gornje Koprivne, gdje su komšije pokrenule akciju izgradnje kuće Hasi Osmančeviću.

Hase živi u trošnoj kući koja je u vrlo lošem stanju i koja se raspada, te je potpuno neuslovna za život. Od smrti roditelja živi sam i nema nikoga da se brine o njemu.

Njegovu tešku životnu situaciju dodatno otežava teško psihičko oboljenje koje je zadobio nakon smrti roditelja. Zbog okolnosti u kojima se našao, do liječenja nije došlo, tako da mu se zdravstveno stanje samo još više pogoršalo.

Hase je nesposoban je za rad, ali i za brigu o samom sebi, pa ni neophodnu terapiju ne prima redovno.

Na reagovanje komšija, posjetila ga je socijalna služba, i nakon obrade njegovog slučaja, počeo je primati socijalnu pomoć u iznosu od 50KM. Velika pomoć i podrška su mu dobre i humane komšije, koji mu pomažu i brinu se o njemu koliko mogu.

Upravo su komšije uz džematski odbor džemata Gornje Koprivne pokrenule akciju izgradnje kuće, a glavni pokretač među njima je Nedžad Orlić koji se i najviše brine o njemu, na čiji žiro račun možete i vi uplatiti novac za pomoć ovom Cazinjaninu.

Humanitarna akcja je pri kraju, nova kuća za Hasu je skoro gotova, što se vidi i iz videa u prilogu. Potrebno je još riješiti tlakove i keramiku kako bi se Hase napokon uselio u svoj novi topli dom.

Ukoliko i vi želite pomoći, možete to uraditi na dolje navedene brojeve računa ili lično kod pokretača akcije Nedžada Orlića i mutavelije džemata Gornja Koprivna Alage Keranovića.

Izvor:Cazin.NET

 

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara