Humane komšije pokrenule akciju izgradnje kuće Hasi Osmančeviću iz Gornje Koprivne (VIDEO)

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!

Koliko su Cazinjani humani pokazuje novi slučaj iz Gornje Koprivne, gdje su komšije pokrenule akciju izgradnje kuće Hasi Osmančeviću.

Hase živi u trošnoj kući koja je u vrlo lošem stanju i koja se raspada, te je potpuno neuslovna za život. Od smrti roditelja živi sam i nema nikoga da se brine o njemu.

Njegovu tešku životnu situaciju dodatno otežava teško psihičko oboljenje koje je zadobio nakon smrti roditelja. Zbog okolnosti u kojima se našao, do liječenja nije došlo, tako da mu se zdravstveno stanje samo još više pogoršalo.

Hase je nesposoban je za rad, ali i za brigu o samom sebi, pa ni neophodnu terapiju ne prima redovno.

Na reagovanje komšija, posjetila ga je socijalna služba, i nakon obrade njegovog slučaja, počeo je primati socijalnu pomoć u iznosu od 50KM. Velika pomoć i podrška su mu dobre i humane komšije, koji mu pomažu i brinu se o njemu koliko mogu.

Upravo su komšije uz džematski odbor džemata Gornje Koprivne pokrenule akciju izgradnje kuće, a glavni pokretač među njima je Nedžad Orlić koji se i najviše brine o njemu, na čiji žiro račun možete i vi uplatiti novac za pomoć ovom Cazinjaninu.

Humanitarna akcja je pri kraju, nova kuća za Hasu je skoro gotova, što se vidi i iz videa u prilogu. Potrebno je još riješiti tlakove i keramiku kako bi se Hase napokon uselio u svoj novi topli dom.

Ukoliko i vi želite pomoći, možete to uraditi na dolje navedene brojeve računa ili lično kod pokretača akcije Nedžada Orlića i mutavelije džemata Gornja Koprivna Alage Keranovića.

Izvor:Cazin.NET

 

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!

Iznesite svoje mišljenje

Komentara