SINE, NEMOJ OGRAISATI
ili, pazite se prvog aksama…

…cesto sam ovo cuo kao mali. Danas cujem od ljudi kako im djeca placu, a sita su, presvucena…nema jasnog razloga za plac.

Resulullah, sallallahu alejhi ve selleme, u hadisu koji biljezi Buharija, izmedju ostalog savjetuje da, sto nastupi aksam, djecu uvedemo u kuce.

Subhanallah…na nasim ulicama, mahalama, trgovima, i u selima, i u gradovima, sto dolazi aksam, i u sami aksamski vakat, promenada majki, mladih i starijih, sa djecom, mahom onom u kolicima, totalno nezasticenom od sejtanovog djelovanja. A to djelovanje najjace je izrazeno upravo u aksamski vakat..tad se po hadisu Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve selleme, sejtani, Allahovom dozvolom, sire po Zemlji i izlaze na zemlju.

Pa, i vozaci kazu da je prvi aksam najgori za voznju..jel vam sada jasno zbog cega.. Radi djelovanja Iblisa prokletog i njegovih vojski, kojima je prevashodni cilj i zadatak zavesti insana i uciniti mu zlo, a djeca su im, na tome putu, poslastica.

Imam osjecaj, i Allahom bi se smio zakleti, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, kazao da izvedemo djecu napolje u prvi aksam, malo bi se ko odazvao, svi bi ih tada u kuce uvodili!
A, onda cujemo…dijete mi place, dijete mi ograisalo, sihr, urok…na svakom koraku.
Zato, uvedite djecu u kuce, u prvi aksam, pa narednih 45 minuta.
Nakon toga, opet mogu izici napolje.

Sanin Musa, prof.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara