Press "Enter" to skip to content

IAKO JE PUTIN REKAO DA NEĆE DIRATI CIVILE: OVAKO IZGLEDA STAMBENA ZGRADA U KIJEVU

Lokalci kažu da u blizini nema vojnih meta, U blizini se nalaze vrtić i ured porezne uprave i njihovi prozori su razbijeni, kaže novinarka Grejam-Harison.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da u invaziji na Ukrajinu, koju on zove specijalnom vojnom operacijom, neće dirati civile.

No, na društvenim mrežama objavljena je fotografija razorene stambene zgrade u istočnom dijelu Kijeva.

O uništenju stambene zgrade i o krateru pred njom, prva je jutros izvijestila novinarka Guardiana Ema Grejam-Harison (Emma Graham-Harrison) na Twitteru.

– Ovo je krater koji je napravila eksplozija pred stambenom zgradom u Kijevu. Lokalci kažu da u blizini nema vojnih meta. U blizini se nalaze vrtić i ured porezne uprave i njihovi prozori su razbijeni – napisala je ona.

Fotografija zgrade pokazuje razmjere uništenja. Devastirani su svi spratovi zgrade, a s nje vise građevinski materijal, prozori, klima-uređaji….

– Razorna scena jutros u stambenoj zgradi u istočnom Kijevu. Stariji građani Ukrajine bacaju ostatke zidova svojih stanova, izolacije i tako dalje s ruba svojih balkona. Odjeća, satelitske antene i klima-uređaji vise s oštećene zgrade – napisala je Siobhan O’Grady, novinarka Washington Posta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *