Press "Enter" to skip to content

Iako su znali da je musliman, željeli su da ga ponize: Ribery bježi od piva kao da bježi od smrti (VIDEO)

Prije nekoliko dana proslavio 38. rođendan
Franck Bilal Ribery je bez sumnje jedan od najboljih igrača svoje generacije.
Legendarni Francuz je prije nekoliko dana proslavio svoj 38. rođendan, a još uvijek je aktivan i trenutno nastupa za ekipu Salernitane.
Ribery je najveći dio karijere proveo u Bayernu čiji je dres nosio od 2007. do 2019. godine i s bavarskim klubom je uspio osvojiti sve što se moglo osvojiti.
Odlični krilni fudbaler prepoznatljiv po svojim driblinzima je bio omiljen u svlačionici te jako cijenjen i poštovan kako od strane navijača tako i od klupskog rukovodstva.

Ostala je upamćena scena iz 2013. godine sa Bayernove proslave osvajanja titule kada su njegovi saigrači učinili sve da Riberyja okupaju pivom.

Sve je započeo David Alaba, a Ribery je bježao toliko brzo kao da se činilo da bježi od smrti, ali je na kraju ipak okupan.
Međutim, dojam je da su tada igrači Bayerna pretjerali pošto je Ribery musliman te je nastajao da učini sve da ne bude okupan alkoholom.

Ribery je na islam prešao kada je imao 15 godina. Najveći utjecaj na to imala je njegova supruga Wahiba koja je alžirskog porijekla. Tada je uzeo i ime Bilal.

“Vjera je moja privatna stvar. Ja sam vjernik i otkako sam prešao na Islam postao sam jači, menatlno i fizički. Religija nije promijenila moj karakter i moju percepciju svijeta.”

“Klanjam pet puta dnevno. Radim to jer mi omogućuje da se oslobodim i osjećam bolje kasnije”, rekao je Ribery prije nekoliko godina.

sportsport.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *