Press "Enter" to skip to content

Ibn Kajim: SEDAM FATIHA LIJEČI SVAKU BOL I BOLEST!

Hafiz Abdurrahman Kuduzović, na svojoj izuzetno posjećenoj FB stranici, redovno svojim posjetiteljima dijeli korisne savjete i upute, temeljene često na vlastitom iskustvu. A evo šta hafiz kaže, koja sura liječi svaku bol.

“Prije nekoliko mjeseci osjetio sam velike bolove u prsima… Utom mi jedan prijatelj – u pravo vrijeme – posla Ibnul-Kajjimovu izjavu da je pomoću sure el-Fatiha uspio izliječiti svaku svoju bolest i otkloniti bolove. Na dlanove sam tad suru el-Fatiha proučio sedam puta i njima izmasirao prsa. Nisam pritom pomislio: “Eto, pokušat ću”, nego sam to uradio s uvjerenjem da će Gospodar svjetova otkloniti bolove. Kunem se Uzvišenim Allahom, jedinim Bogom, nakon pola sata bol je potpuno nestala i nikad se više nije pojavila! Istinu je rekao Znalac svih tajni kad je kazao da je časni Kur’an lijek za bolesti.

Inače, Ibnul-Kajjim, ubraja se među najistaknutije učenjake koji su prakticirali svoje znanje i usredotočili ga u borbu na Allahovom putu a taj način je ostavio najdublji trag i pečat u 8. stoljeću po hidžri. Posebno se isticao svojim jasnim stavovima i jakim dokazima s kojima je uspješno i neumorno vodio borbu protiv murteda-otpadnika, iskrivljenih učenja, zabludjelih i neispravnih pravaca i ideoloških grupacija. Tom svojom borbom težio je čišćenju i oslobađanju muslimanske zajednice od pogrešnih ubjeđenja i vjerovanja, i rasprostranjenih poroka. Bio je veliki poznavalac različitih vjera i pravaca, tako da ih je poznavao bolje od samih teologa i svećenika tih vjera.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *