Press "Enter" to skip to content

Ifeta Merjemić pun autobus italijanskih turista pozvala u svoj dom na bajramsku baklavu

Ifeta Merjemić iz Konjević Polja pozvala je autobus italijanskih turista u svoj dom na bajramsku baklavu i ručak, a snimak koji prikazuje autobus koji se parkira ispred njene kuće je osvojio društvene mreže.

Na Facebook stranici Info Tuzla i tuzlanska regija podijeljen je snimak koji prikazuje Ifetu iz Konjević Polja koja je cijeli autobus italijanskih turista pozvala na Bajram u svoj dom.

“Grande Ifeta iz Konjević Polja pozvala pun autobus Italijana na Bajram u svoju kuću. Nema Bosne nigdje. Gosti iz Italije oduševljeni hranom i bosanskim gostoprimstvom”, navodi se u opisu snimka.

Na videu se može vidjeti autobus koji staje ispred njene kuće, a može se čuti glas iz pozadine dok govori: “Kad Ifeta pozove goste iz Italije i saobraćaj je zaustavila”.
“Kad ti na Bajram dođu prijatelji iz Italije na baklavu i na ručak – to je nešto”, govori Merjemić na snimku.

Ifeta Merjemić, koja je u proteklom ratu preživjela podrinjska stradanja, među prvima se vratila u Đugum kod Konjević Polja, gdje je sa sestrom pokrenula farmu pilića.

Ifeta i njena sestra Safeta također su osnovale i udruženje Jadar koje okuplja žene povratnice, a koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *