Press "Enter" to skip to content

IMA 180 KG I RAMAZAN ISPOSTI BEZ PROBLEMA: KAKO IZGLEDA IFTARSKI OBROK ČOVJEKA KOJI IZGLEDA KAO DŽIN

Martyn Ford, jedan od najpoznatijih ljudi iz svijeta bodybuildinga, borit će se protiv iranskog Hulka Sajada Gharibija u bokserskom meču sutra u Londonu. Nijedan od njih dvojice dosad nije imao iskustva u borilačkim sportovima, a obojica su veliki zaljubljenici u teretanu i izgledaju zastrašujuće.

Njih dvojica su imala sučeljavanje u Dubaiju krajem prošlog mjeseca, a Iranac je lošije prošao. Ford ga je žestoko udario u prsa i odbacio nekoliko metara dalje. Kasnije je iranski Hulk pokušao uzvratiti Britancu, ali se precijenio i drugi put završio na podu.

Porodica ga se odrekla
U televizijskom intervjuu uživo 30-godišnji Iranac je rekao da njegovi roditelji odbijaju razgovarati s njim nakon što ih je “osramotio”: “Ne mogu nazvati svoju obitelj. Kada sam se vratio u Iran, nisam ih mogao posjetiti. Ne mogu razgovarati s ocem i majkom. Kad sam razgovarao s njom, rekla je: Osoba na videu koju sam vidjela nije moj sin, moj sin je mnogo jači od ovoga”, rekao je pa dodao:

“Boli me srce kad ne mogu razgovarati sa svojom obitelji. Izgubio sam ponos i uništen sam. Kako da objasnim što se dogodilo? Prevarili su me i pao sam na zemlju. Moja obitelj je rekla da moram otići tamo i dokrajčiti ga. Očekivali su obrnuto. Kako da spavam nakon ovog? Ne mogu spavati, uzimam tablete za spavanje.”

Ko je Sajad Gharibi?

Život ovog Iranca je poprilično jednostavan. Od malih nogu 188 centimetara visoka zvijer diže tegove, pa je njegovo tijelo ono o čemu čitav svijet priča već godinama

Interesantno je svakako da je 2016. godine Gharibi bio u iranskoj vojsci. Borio se protiv Islamske države (ISIS), a iako njegovo tijelo traži ogromne količine hrane, Sajad bez problema posti tokom ramazana.
180 kg na visinu od 188 cm

Sajad Gharibi ima veliku popularnost na društvenim mrežama zbog svog bodibildinga i održavanja tjelesne građe kako bi izgledao kao superheroj Hulk. Poznat je kao Iranski Hulk i Persijski Herkules koje je također spomenuo u svojoj biografiji na Instagramu. Spomenuo je i svoju težinu od 180 kg, te visinu od 188 cm.
Ishrana

Znajući to, svako bi se zapitao šta jede da bi održao ovu figuru. Iranski Hulk u svom prvom obroku u danu često pojede sljedeće: Omlet, grah, goveđu šniclu, dodatno drugo meso, kuhani krompir, te uz sve navedeno popije i energetsko piće.

Možda voće nije nešto što bi se očekivalo da je omiljeni dio menija ovog diva, ali on upravo uživa spremajući i jedući različite vrste voća, među kojima su mu omiljene: Banane, narandže, limun, kivi, jabuke i jagode.
Poznato je da bijelo meso ribe uz piletinu predstavlja najbolji izvor čistih proteina. Sajad Gharibi to dobro zna i ribu često ima na svom meniju. Jednom prilikom je istakao kako njegovu omiljenu večeru čine riba iz konzerve, grašak i limun.
Interesantna fotografija “Iranskog Hulka” sa njegovom hranom je napravljena prije iftara – obroka s kojim nakon zalaska sunca muslimani prekidaju cjelodnevni post. Na relativno malom meniju, kakav bi inače očekivali da će biti kod čovjeka koji nije jeo od izlaska sunca, nalaze se banana, hurme, kuhana jaja, čaša mlijeka (ili jogurta), te neka vrsta pite piše Source.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *