Imamo stalne svađe da li je sihr u pitanju?

Pitanje: Es-selamu alejkum, u vezi sam dvije godine i više sa muškarcem koji je musliman ali neponaša se kao vjerski nastrojen jer ni njegovi roditelji nisu neki vjernici, ne klanjamo ni mi, mada sam pokušavala sve ali brzo i odustala, jer je uvijek bilo isto, naš problem je što nema dana da ne bude neka svađa, volimo se i mrzimo u isto vrijeme a ne možemo jedno bez drugog nikako, da li su to sihiri? HVALA

Odgovor: We alejkumu-s-selam.
Bismillah zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu Gospodaru svih svijetova, Vladaru Sudnjeg dana i neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda alejhisselatu ve selam na njegovu časnu porodicu i sve ashabe do Sudnjeg dana.
Vaš najveći problem je „NE KLANJAMO ni mi“. Od tuda dolaze svi problemi.
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: „Između čovjeka i između idolopoklonstva i nevjerstva, stoji ostatvljanje namaza.“ (Muslim u knjizi o vjerovanju od Džabira ibn Abdullaha, br.82)

Pod nevjerstvom se ovdje misli na nevjerstvo koje izvodi iz Vjere, jer je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, namaz učinio znakom razlikovanja između vjernika i nevjernika. Poznato je da se nevjerstvo razlikuje od Islama. Ko ne bude imao ovog sporazuma (ugovora) spada među nevjernike. Preuzeto iz knjige „PROPIS O OSTAVLJANJU NAMAZA“ Šejh Muhammed Salih El Usejmin

Savjetujem vam da se iskreno pokajete Allahu Uzvišenom vi i vaš muškarac s kojim ste u vezi i da što prije tu vezu krunišete Islamskim brakom, jer iz takve veze zabranjene Islamom ne proizilazi ništa dobro.
Uzvišeni kaže, u prevodu značenja ajeta, El-Ahzab, 64-66:

-„Allah je nevjernike prokleo i za njih oganj razbulktali pripremio, u njemu će vječno i zauvijek boraviti, ni zaštitinika ni pomagača neće naći. Na Dan kad se njihova lica u vatri budu prevrtala, govoriće: „Kamo sreće da smo se Allahu pokoravali i da smo Poslanika slušali!”
-„.. ali onima koji se pokaju i dobra djela čine, Allah će njihova rđava djela u dobra promijeniti, a Allah prašta i samilostan je; a onaj ko se bude pokajao i dobra djela čilnio, on se, uistinu, Allahu iskreno vratio.”  (El-Furkan, 70-71).

Ovdje se može još toliko toga nevesti, ali mislim da vam je i ovo dovoljno da shvatite prije nego što bude kasno ne dao Allah za bilo kakvu ispriku. Vaše učestale svađe, promjena stanja iz mržnje u ljubav i obrnuto su svakako jedni od simptoma što  ne mora da znači, jer se šejtan sa osobama koje ne klanjaju odnosno nemaju zaštite Gospodara Uzvišenog igra kako hoće, a Allah najbolje zna.

Za islam-iman – Odgovorio: Mirza Semić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara