Press "Enter" to skip to content

Internetom kruži snimak kako igrač Manchester Uniteda uči Kur’an, brojni muslimani su u nevjerici

Mnogi muslimani fudbaleri su učinili islamske vjernike da budu ponosoni na svoju vjeru. Posljednji koji je to uradio je čudesni igrač Manchester Uniteda.

Amir Ibragimov koji ima 14 godina je na pravom putu da jednog dana postane član seniorske selekcije Manchester Uniteda, pogotovo nakon impresivnih izdanja u junioskim selekcijama.

Dečko rođen u ruskoj regiji Dagestan je ljetos potpisao stipendijski ugovor sa Crvenim đavolima, a kada napuni 17. rođendan imat će pravo da bud registoran kao profesionalac.

Ibragimov ima i engleski pasoš te nastupa za omladinske selekcije te zemlje, a smatra se najvećim talalentom Manchester Uniteda.

U životu mladog Rusa je vjera itekako bitan dio, baš kao i ostalim Dagestancima, najbolji primjer su slavni MMA borci poput Khabiba Nurmagomedova.

Iako je praktično još uvijek osnovac Ibragimov nastupa za juniorsku selekciju Manchester Uniteda što dovoljno govori o kakvom talentu se radi. Nedavno je i zabio iz slobodnjaka protiv Manchester Cityja.

Prvo je riješio gradski derbi igrajući za U15 selekciju Đavola, nakon toga je igrao za U16 selekciju protiv Liverpoola i također je zabio pobjedonosni gol.

Nakon što se obračunao sa U16 selekcijom Reda stigao je i da zaigra za U19 ekipu Uniteda koja je sa 3:2 pobijedila Liverpool.

Internetom je počeo kružiti snimak kako ovaj 14-godišnjak ući svetu knjigu Kur’an. Zvučao je zaista prelijepo i mnogi muslimani su se naježili slušajući ga.

Inače, Amir ima mlađeg brata Gazija koji nastupa za U12 selekciju Crvenih đavola te se i od njega očekuje blistava budućnost.

sportsport.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *