Press "Enter" to skip to content

Ispovijest majke ubice sa Cetinja: Bolje je što ga više nema, kako ovo da me snađe od mog djeteta

Doveli su me kući kad je sve bilo gotovo i kad je i on bio mrtav, tek poslije sam saznala šta se desilo, kuku meni, rekla je Borilović.

Stravičan zločin koji se dogodio u petak na Cetinju potresao je kako Crnu Goru tako i region. Dva dana poslije masakra, Svetlana Borilović, majka Vuka Borilovića, ne može da vjeruje da je njen sin u krvavom piru ubio 10 osoba, od toga dvoje djece svojih podstanara, i na kraju i sam pao od metka.

U ispovijesti za Telegraf slomljena od bola, ističe da je bolje što ni njega više nema kad je već napravio zvijerstvo.

Ona je jučer, dok su Cetinjani oplakivali i sahranjivali žrtve i molili se za zdravlje šestoro ranjenih, ispričala da je Vuk imao prekid filma i da je sve uradio nesvjestan stravičnih posljedica.

Nije bio problematičan

Nesretna žena u suzama kaže da ništa nije ukazivalo na tragediju i da je njen sin spreman da usmrti i jednog čovjeka, a kamoli desetine odraslih sugrađana i dvojicu dječaka, njegovih podstanara, koje je zvijerski upucao za ručkom.

– Ja sam bez duše i ne znam da li ću preživjeti ovu muku. Kako ovo da me snađe od mog djeteta, da čitav grad i zemlju zavije u crno?! Zašto, sine, stalno se pitam, a odgovor nikada neću dobiti – kaže Svetlana.

Dodaje da Vuk nije bio problematičan i poročan, da je bio miran čovjek koji je, izgleda, pukao zbog maltretiranja na poslu.

– Trpio je pritisak četiri-pet godina, a radio je kao šef obezbjeđenja u Nacionalnom parku Lovćen. Priznajem, primjetila sam da je bio nervozniji u posljednje vrijeme, ali nije pravio problem. Bio je primjeran i kao otac porodice i kao komšija – kazala je ona.

Jedva pronalazeći riječi, Svetlana naglašava da njen sin nije bio u sukobu ni sa jednom od žrtava.

Bez sukoba

– Naši podstanari Martinovići doselili su se tek prije dva mjeseca, nikad se ni poprijeko nisu pogledali. Lijepo bi se javili kad nas sretnu i to je to. Ni s glavom te porodice Milošem nije imao nikakav sukob, taman posla. Moj sin se nije svađao ni sa svojom ženom niti s bilo kim iz porodice. Imao je skladan brak i divnu djecu. Sve ove ljude je usmrtio u trenutku nervnog rastrojstva, time je tragedija i muka još i veća – kazala je ona.

Monstrum sa Cetinja, kako su ga mediji već nazvali, masakr je počinio dok su se, prema nekim informacijama, njegova supruga i djeca baškarili na moru, a niko od šire porodice nije prisustvovao njegovom izlasku iz kuće s oružjem u rukama.

– Bila sam na poslu. Doveli su me kući kad je sve bilo gotovo i kad je i on bio mrtav, tek poslije sam saznala šta se desilo, kuku meni. Bolje što ni njega više nema kad je zvjerstvo napravio. Niko ne može da zna kako je mojoj utrobi s ovom mukom, koja me snašla nesretnu – zaključila je Svetlana.

Samo zanijemio

Poslije navoda majke ubice da je pukao zbog pritiska, list je pokušao da čuje njegove kolege i nadređene u Nacionalnom parku Lovćen, ali su naišli na zid ćutanja.

Na pozive se javio čovjek koji ih je uputio na direktora Vladimira Martinovića, ali je zanijemio kad su rekli da imaju informaciju da je Borilović pukao zbog pritiska na poslu i odbio da nas poveže s Martinovićem.

Svetlana je odbila da kaže gdje se na ljetovanju od prije nedjelju dana nalazi Vukova supruga i djeca jer je policija u međuvremenu obavijestila javnost da se njegova porodica ne nalazi na teritoriji Herceg Novog, kako je glasila prvobitna informacija.

– Neću da pričam o tome. Policija može da me ispita i njima ću da kažem sve što znam, ali javno ne mogu da govorim ništa više – rekla je Svetlana, piše Telegraf.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.