Press "Enter" to skip to content

ISTINIT DOGAĐAJ: Uzvišeni Allah poslao zmiju u gasulhanu, evo šta je učinila mejitu kojeg su kupali

Razlog zbog čega mu se zmija omotala oko tijela za vrijeme gasula…

Ovo sam jednostavno morala postaviti, iz straha od Uzvišenog Allaha, iz straha zbog osoba koje ne klanjaju. Iz straha, jer ne znamo da li će nam Allah primiti ijedan namaz, a kako bi nas tek trebalo biti strah da Mu nikako ne padamo na sedždu. Za ovog čovjeka kažu da nije namaz obavljao za života i da mu je Allah poslao zmiju u gasulhanu, koja se omotala oko njegovog vrata da mu je lice pocrnilo i da se nije htjela odvojiti od njega i na kraju su ga ukopali s njom.

Uzvišeni Gospodaru, ne dozvoli našim srcima da skrenu kad si nam već na pravi put ukazao. Uputi sve svoje dobre robove i ne uzmi naše duše dok njima ne budeš zadovoljan!

Čuvajmo svoj namaz, on nam uzima svega pola sata od cijelog dana. Čuvajmo namaz, jer doći će vrijeme kad ćemo htjeti klanjati, a nećemo moći.

Allah Svemogući kaže:

“Pomozite sebi strpljenjem i molitvom, a to je, zaista, teško, osim poslušnima.” (Kur’an, 2:45)

“O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivostii obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih.” (Kur’an, 2:153)

“Naredi čeljadi svojoj da obavlja molitvu i istraj u tome! Mi ne tražimo od tebe da se sam hraniš, Mi ćemo te hraniti! A samo one koji se budu Allaha bojali i grijeha klonili čeka lijep svršetak.” (Kur’an, 20:132)

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!