Press "Enter" to skip to content

ISTRAGA ĆE OTKRITI ŠTA SE DESILO U ZAVIDOVIĆIMA I DA LI SU AIDA (33) I MERSUD (45) BILI U LJUBAVNOJ VEZI

U sinoćnjoj pucnjavi u zavidovičkoj pekari Central, u ulici Zlatnih ljiljana, poginuli su radnica D. A. i muškarac H. M., potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Dežurni tim Policijske stanice Zavidovići dojavu o pucnjavi zaprimio je u 21.17 sati, a istragu su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica.

“Uviđaj je trajao do 1.35 sati. Na mjestu događaja identifikovana je žrtva, radnica pekare D. A., rođena 1990. godine, te muškarac H. M., rođen 1978. godine. Pretpostavlja se da je H. M. počinilac ubistva te da je nakon toga počinio i samoubistvo”, kaže Fišek.

Kako Crna Hronika saznaje, radi se o Mersudu Haliloviću i Dendić Aidi.

Radi se na utvrđivanju motiva likvidacije i suicida, ali prema izjavama svjedoka, žena i muškarac nisu bili u srodstvu niti u bračnoj vezi, ali će se vještačenjima utvrđivati, kako je rekao Fišek, da li su bili i u kakvoj vezi.

Kako nezvanično saznajemo, Halilović i Dendić su bili u ljubavnoj vezi, a nakon što su se oboje razveli. Iza Halilovića i Dendić je ostalo četvoro malodobne djece iz prvog braka.

Mersud je bio kuhar u poznatom restoranu u Zavidovićima. Također bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje. Nesretna Aida bila je dugogodišnja radnica “Central” pekare.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *