Press "Enter" to skip to content

IZ “BABLJEG LJETA” ULAZIMO U ZIMSKE KAPUTE: Evo i kada precizno otkriva meteorolog…

Foto: Ilustracija

Danas i idućih dana očekuje se i dalje više-manje identična slika vremena kao prethodnih dana, tako da bi se trebalo nastaviti uglavnom sunčano i toplo vrijeme uz umjerenu oblačnost. Ponajprije u Srbiji, sjeveru Crne Gore, i Hercegovine, Bosni, kopnu Hrvatske i ponegdje u sjevernoj Makedoniji, noći i jutra bi mogli biti relativno hladni, uz mogućnost za jutarnju sumaglicu i maglu.

Očekivane najviše dnevne temperature u regiji se kreću u rasponu od 15°C do 28°C, zavisno od područja, uz umjeren južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar.

UVOD U VELIKU PROMJENU VREMENA!? Vjerovatno će vikend i početak iduće sedmice također proteći u znaku sunčanog i toplog vremena, a promjena sinoptičke situacije moguća je oko polovine iduće sedmice a, kada bi do nas mogla stići hladna fronta, koja donosi zahlađenje uz padavine.

– Međutim, to bi trebalo biti samo uvod u nove prodore osjetno hladnijeg zraka krajem idućeg tjedna i općenito početkom 11. mjeseca.

Pri tome bi postojale mogućnosti da u prvoj polovini idućeg mjeseca padnu veće količine oborina. Uz to bi se aktualizirala mogućnost novih snježnih oborina u gorju, koje su lokalno moguće ponegdje i u nizinama, ponajprije Bosne – piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Meteorolog sa ove stranice prof. Zoran Zadro, upozorava da ako se pogledaju grafikoni očekivanih temperaturnih odstupanja, onda se jasno vidi da bi se gotovo cijeli Stari kontinent mogao naći “u zagrljaju” hladnih zračnih masa s područja Arktika.

“USKAKANJE” U ZIMU. Također bi dobar dio kontinenta mogao imati hladnije vrijeme nego je uobičajeno za doba godine uključujući i našu regiju.

– Tako bi nakon Miholjskog ljeta i ugodne topline u zadnjih desetak i više dana na početku 11. mjeseca mogli naglo “uskočiti” u zimu. Određenih korekcije u prognozama još treba očekivati, no ipak kako se sada čini kako se približavamo 11. mjesecu prognoze daju sve izglednije osjetno zahlađenje i dolazak studeni na početku studenog (novembra) – zaključuje se u prognozi.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *