Press "Enter" to skip to content

Izgorjela kuća kod Fojnice, na zgarištu pronađen netaknut Kur’an

Kuća je pripadala Mirzeti Mašin, samohranoj majci

Porodica Mašin iz Pločari Polje kod Fojnice ostala je bez krova nad glavom. Naime, požar je sinoć u kratkom roku progutao njihov dom. Kuća je pripadala Mirzeti Mašin, samohranoj majci koja odgaja četvero maloljetne djece. Najmanje muško dijete ima nepune dvije godine, a bez krova nad glavom ostale su i tri njene kćerke, piše Preporod.info.

Niko nije povrijeđen

Na mjestu događaja u kratkom vremenu bili su vatrogasci, policija i Hitna pomoć, ali spasa nije bilo. Sreća u ovolikoj nesreći je što niko od ukućana nije povrijeđen. Uviđaj će tokom dana obaviti Službenici OKP PU Kiseljak sa ovlaštenim sudskim vještakom, kada će se sa sigurnošću znati šta je uzrok požara.

U vatri jedino nije izgorio Kur’an koji je bio zamotan u kuhinjsku krpu. Vatra je zahvatila krpu, ali ne i korice Kur’ana. Nađen je na zgarištu kuće, netaknut.

Porodicu Mašin sudbina nije mazila. Mirzeta je 2018. godine ostala bez muža Elvina, kojeg je ubila struja. Najmlađa kćerka Azra u vrijeme kada joj je otac stradao imala je 16 mjeseci, Ajna (8 godina) i Amna (10 godina). Tri godine su prošle od porodične tragedije.

Elvin je stradao od udara struje dok je na kući prijatelja postavljao lim. Radeći ovaj posao on je zarađivao da supruzi Mirzeti i kćerkama, ali i četvrtom djetetu, koje je bilo na putu, pruži život dostojnog čovjeka. Radio je od jutra do mraka. Od njegove smrti Mirzeta je nastojala da svojoj djeci, koja su ostala siročad, pruži koliko može ljubavi da nadoknadi tu prazninu koja je ostala nakon smrti oca četvero djece.

Pomagali dobri ljudi

Ovu porodicu, koja je živila u teškim životnim uvjetima, nakon smrti Elvina pomogli su brojni dobri ljudi. Kuću koja nije imala dobru stolariju, fasadu, namještaj, opremili su dobri ljudi. U udobnom domu, koji im je olakšao tešku sudbinu, nisu uživali dugo. Vatra je sinoć progutala sve što su imali. Ostali su sada i bez krova nad glavom.

Izvor:  Avaz

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *