Izraelski bloger Ben Tzion šokirao Arape snimcima iz Poslanikove džamije u Medini

Izraelski aktivist i bloger Ben Tzion ovih dana je podigao prašinu u arapskim medijima objavivši na Instagramu nekoliko fotografija koje je napravio prilikom nedavne posjete Saudijskoj Arabiji.
Iako je nemuslimanima službeno zabranjen ulazak u Medinu i Mekku, Ben Tzion je uspio ne samo da uđe u Medinu nego i u Poslanikovu, sallallahu alejhi ve sellem džamiju, i da napravi nekoliko snimaka. Na jednoj fotografiji vidi se Ben Tzion unutar Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem džamije s torbicom na kojoj se nalazi natpis na hebrejskom jeziku, a bio je odjeven u tradicionalnu arapsku odjeću.
Na drugim fotografijama Ben Tzion pozira sa saudijskim djevojkama na nekom forumu na kojem su prisustvovali u Rijadu, te držeći zastavu Saudijske Arabije na ramenu a u ruci sablju, pozira sa grupom saudijskih plesača tradicionalnog plesa.
Uz fotografiju na kojoj pozira između dvije djevojke, sa slikom saudijskog prijestolonasjednika u pozadini, Ben Tzion piše: „Žene u Saudijskoj Arabiji i na Bliskom istoku su elegantne i lijepe iznutra.“

Ben Tzion je objavio spomenute fotografije kao vid svog doprinosa zbližavanju Arapa i Jevreja iz Izraela.

Pripremio: Abdullah Nasup

Saff

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara