JA SAM TE RODILA, JA ĆU TE I ZADAVITI: MAJKA OPTUŽENA ZBOG PRIJETNJI SINU, IMAO LOŠE OCJENE

Jedna je majka (50) iz Karlovca u Hrvatskoj proglašena krivom i osuđena jer je u SMS porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena u školi.

Sudac je presudio da je lani u septembru počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke preko aplikacije WhatsApp sinu, vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše Danica.

Srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod voz da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti – napisala je majka sinu.
Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijim ponašanjem te odustankom od sudjelovanja u izvanškolskim aktivnostima.

U očaju sam doista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim – rekla je majka.
Sin je na ročištu rekao kako ga je “uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod voz i da se ubije”, ali to nije povrijedilo njegovo dostojanstvo.

-Želim da se naši odnosi normaliziraju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu – zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja ju je kaznila s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.

(Danica)