JAKO BITNO ZA PROČITATI: „Čuvaj se kletve onog, kome si nepravdu učinio“

Allah me počastio da u petak budem na džummi kod našeg uvaženog hfz. Ammara Bašića, gdje je on ispričao jednu zanimljivu priču koju bih ja želio podijeliti s vama.

Naime radi se o čovjeku, kojem je rađena operacija na srcu, nakon što je doktor završio uspješno tu operaciju, nakon par dana primjetio je na pacijentu nešto čudno, počeo je da se žali na bolove u stomaku, te je izgubio svijest. Doktor ga je odmah odveo na operaciju, i kad je vidio nije mogao da vjeruje, organi ovog čovjeka se raspadaju, doktor se zaprepastio, „nikad ovo u svojoj karijeri nisam vidio“, pokušavajući da spasi čovjeka, on je pao u komu.

Nakon par dana se budi i progovara, dovedite mi „tog i tog“ čovjeka, doktor je požurio do telefona i nazvao tog čovjeka, i kaže mu, ovdje imam pacijenta koji je na samrti, probudio se iz kome i traži tebe, da dođeš, čovjek odgovara, ne želim da dođem, da Bog da umro u najgorim mukama.

Pa mu doktor kaže, ma čovječe, halali mu šta god da  je, organi mu se raspadaju, čovjek je na samrti, a čovjek sa druge strane telefona odgovara isto.

Pa ga doktor pita, šta je to bilo?

Taj čovjek je prije 30 godina, uzeo meni i mojoj djeci sve nasljedstvo što smo dobili, ostavio mene i djecu u siromaštvu, ja ga svaki dan već 30 godina kletem, da ne umre, dok mu se svi organi ne raspadnu, te umre u najgorim mukama…

„Kada je Allahov Poslanik, a.s., odlučio da pošalje Muaza u Jemen, savjetovao ga je riječima: „Čuvaj se dove (kletve) onoga kome je nepravda učinjena, jer zaista između njegove dove i Allaha ne postoji nikakav zastor.” (Bilježi Buhari)

Ne zaboravite da podijelite hair!!!

Obrada portal El-Akidetu (islamzivot.com)

Priredio: Emanullah Kapić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara