Press "Enter" to skip to content

JAPAN: Naučnik dokazao da post tokom ramazana može spriječiti rak

Japanski nobelovac Joshinori Ohsumi pokazuje kako se tijelo čisti od nepotrebnih ćelija tokom Ramazana. Japanski naučnik Yoshinori Ohsumi otkrio je program pod nazivom Otofazhoni. To je čišćenje organizma od štetnih ćelija. Čišćenje koje se dešava tokom željnog i gladnog boravka. Dobivanje genetskih mutacija, rak i nautičke bolesti ostaju gladne. Vidi se da su izliječeni. Japanski naučnik je potvrdio svoju tezu da ostanak bez hrane i pića pomaže u liječenju neuroloških bolesti i raka.

Za ovo otkriće je dobio Nobelovu nagradu za medicinu. Prenosi Yeniakit, Ohsumi je rekao da je nakon tri dana posta imuni sistem rezultirao obnavljanjem. I to je potvrdilo da je post muslimana najprikladniji program. Iako ćelije nisu slične, njihovo djelovanje ih ima. Svoje omote pune u posebne vreće (otofagozomet), a zatim ih utovaruju u kontejnere. Neki od njih su uništeni, a neki se recikliraju.

Dakle, to je rezultiralo starenjem starosti. Faza se još više aktivira tokom posta, gladi i stresa. Sa ovom ćelijom, ona počinje proizvoditi svoju energiju sa vlastitim mogućnostima. Počevši od čišćenja i kopanja njegovog otpada i patogenih bakterija. Između ostalih naučnika, Yoshinori Ohsumi je rekao da ako tokom godine. Mjesec dana bez prestanka vodimo ovaj režim, rezultati su spektakularni. Ovaj režim uzdržavanja od hrane i pića, koji se bori protiv bolesti, dio je islamske vjere.

U Ramazanu (2019.) naš je ovaj članak bio jedan od najgledanijih postova na svim našim facebook stranicama, otprilike više od jednog lakh ljudi podijelilo je ovaj članak širom svijeta putem različitih platformi društvenih medija. Neka Allah blagoslovi sve više uspjeha da terminologija i stubovi islama budu naučno dokazano ispravni i apsolutno tačni za dobrobit ljudskog života. Mnogi nemuslimani su počeli postiti tokom mjeseca Ramazana nakon što su pročitali naš članak ili neki od njih poste tokom drugog mjeseca u godini, molimo vas sve da ovo podijelite što je više moguće na platformama društvenih medija kao što su Facebook i Instagram.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *