Press "Enter" to skip to content

JAPANAC DOŠAO U BIH KAKO BI PRIMIO ISLAM: “ŽIVJET ĆU OVDJE”

Noahu je inače ime dala majka po poslaniku Nuhu, ili Noi sa željom da njen sin jednog dana putuje svijetom. Majčina se želja ostvarila…

Hafiz Nedim Botić kojeg na društvenim mrežama prati veliki broj ljudi, objavio je sa svojim pratiteljima jednu lijepu priču o mladiću iz Japana koji je primio islam i doselio u Bosnu i Hercegovinu.

– Ovo je Noah Miyoshi. Mladić iz Japana, grada Osake. Pitate se, odakle u Sarajevu? Noah je prošle godine primio islam i doselio se u BiH, živi u Sarajevu. Ovo mu je i drugi ramazan koji posti – napisao je hafiz Botić na svom Facebooku uz fotografiju sa Noahom.

Dodaje da Noah ima 23 godine, da je sportista i bodibilder.

– Kod islama su ga privukle vrijednosti higijene, odgovornosti, reda i discipline. Namaz mu je odmor za dušu, a post kaže da mu ne pada uopće teško. Kaže da mu se u BiH najviše dopali ljudi, njihovo gostoprimstvo i srdačnost – prepričava hafoz razgovor sa Noahom.

Ističe da mu, kako mu je kazao, najviše fali japanska hrana.

– Dok je u BiH, Noah trenira, radi, uči. Životni ciljevi su mu da formira porodicu, ostvari uspjeh u sportu i da pokrene privatni biznis. A nekad kasnije u životu, ako Allah dadne mogućnosti, da uvakifi imetak i napravi džamiju u Japanu. Noahu je inače ime dala majka po poslaniku Nuhu, ili Noi sa željom da njen sin jednog dana putuje svijetom.

Majčina se želja ostvarila… Noahu želim svako dobro i puno uspjeha u planovima, svu sreću svijeta i da ljudima bude inspiracija, napisao je hafiz Nedim Botić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *