Press "Enter" to skip to content

JAPANCI GNJEVNI ZBOG OVOG PUTINOVOG POTEZA! Biden tvrdi: Putin je stisnut uz zid, evo kakvu strahotu bi mogao napraviti

Danas je 27. dan ruske invazije na Ukrajinu. Glavni ukrajinski grad Kijev i lučki grad Mariupolj su pod teškim napadima. Rusija prvi put napala stambene zgrade u Odesi. Kremlj je objavio da nema osnove za sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Američki predsjednik Joe Biden tvrdi da je Vladimir Putin “pod pritiskom” te da to povećava vjerojatnost da će Rusi koristiti kemijsko ili biološko oružje. Ruska vojska pozvala je ukrajinsku da položi oružje i napusti Mariupolj, ali ukrajinska je strana odgovorila da nema predaje.

Razvoj događaja pratite na našem portalu.

7:10 Japanci gnjevni zbog ruskog poteza

Rusija se povukla iz pregovora o mirovnom sporazumu s Japanom i zamrznula je zajedničke gospodarske projekte u vezi sa spornim Kurilskim otocima zbog sankcija koje joj je Tokio uveo zbog Ukrajine, što je izazvalo gnjevnu reakciju Japana.

7:05 Ukrajinci: Rusi sve više koriste bombardere, borbene avione i projektile

Ruske snage su u zadnja 24 sata pojačale prisutnost u ukrajinskim zračnom prostoru, objavila je ukrajinska vojska. “Uz mnoge bespilotne letjelice, neprijatelj koristi bombardere, borbene zrakoplove te krstareće i balističke projektile”, objavilo je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo. Dodali su kako je ukrajinska vojska jučer uništila jedan ruski avion, dva helikoptera i šest dronova. Te tvrdnje zasad nisu neovisno provjerene.

7:00 Imamo jasne dokaze ratnih zločina

Američko Ministarstvo obrane optužilo je Rusiju da je počinila ratne zločine u Ukrajini, Kazali su kako postoje “jasni dokazi” takvih kaznenih djela, prenosi Sky. Pentagon je poručio kako će pomoći u prikupljanju dokaza. “Vidimo jasne dokaze da ruske snage čine ratne zločine. Pomažemo u prikupljanju dokaza o tome”, izjavio je glasnogovornik Pentagona John Kirby. Ukupno je 38 zemalja od Međunarodnog kaznenog suda (ICC) zatražilo istragu ratnih zločina počinjenih u Ukrajini za vrijeme ruske agresije.

6:50 Biden kaže da Putin razmišlja o korištenju kemijskog oružja u Ukrajini

Ruske optužbe da Kijev posjeduje biološko i kemijsko oružje su lažne i pokazuju da ruski predsjednik Vladimir Putin i sam razmišlja da ih upotrijebi u svom ratu protiv Ukrajine, rekao je u ponedjeljak američki predsjednik Joe Biden ne navodeći dokaze. Putin je “stisnut uz zid i sada iznosi nove lažne tvrdnje da mi u Americi imamo biološko kao i kemijsko oružje u Europi, a to jednostavno nije istina”, reko je Biden na poslovnom okruglom stolu. “Također sugeriraju da Ukrajina ima biološko i kemijsko oružje. To je jasan znak da razmišlja o korištenju jednog i drugog.” Rusko veleposlanstvo u Washingtonu nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentarom.

6:45 Zelenski inzistira na sastanku s Putinom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski inzistirao je u ponedjeljak navečer na potrebi za sastankom “u bilo kojem obliku” sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom kako bi se “zaustavio rat” u Ukrajini. “Vjerujem da je bez ovog sastanka nemoguće u potpunosti razumjeti na što su oni (Rusi) spremni kako bi zaustavili rat”, rekao je Zelenskij u razgovoru za Suspilne, ukrajinski regionalni državni medij. Zelenski, koji je rekao da “bez pregovora rat neće biti zaustavljen”, već je više puta pozivao na sastanak s Putinom, ali je u ponedjeljak bio posebno uporan. Međutim, upozorio je da Ukrajina ne može “prihvatiti nikakav ultimatum Rusije”. Dosad je održano nekoliko razgovora licem u lice i putem video veze između ruskog i ukrajinskog izaslanstva od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *