Press "Enter" to skip to content

JAVIO SE MIJATOVIĆ: BOŠNJAČKE PATRIOTE LETE DA PROGLASE PROGON I SA 300 KM SIGURNE RAZDALJINE BRINU O BOŠNJACIMA U RS-U

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović se oglasio na društvenim mrežama o slučaju Amira ef. Mahića. On je kazao da je ovaj slučaj ogledalo nas samih.

“Moram priznati nisam ni poslušao ni pročitao šta je rekao Mahić, već sam prvo vidio reakcije svih političara pa tek onda preslušao Mahića. Vidio sam da je Dodik uvrijeđen kao “otac srpske nacije”, kako reče prije neko večer jedan njegov sljedbenik, a da ostali Dodikovi sljedbenici se lome ko će jače osuditi riječi Mahića”, rekao je.

Kaže da sa druge strane “bošnjačke patriote lete da zaštite Mahića, da proglase progon i sa 300 km sigurne razdaljine ponovo brinu o Bošnjacima u RS-u.”

“Zapravo ništa novo stara matrica, sada je samo pojačana činjenicom da se radi o riječima imama i represijom Dodikovog sistema na istoga. I opet mi o posljedicama, a ne o uzrocima. Moram vam priznati kasno je sada i za osude i za odbrane. Odavno BiH nije sekularna država, ako je uopšte bila, odavno su nam vjerske zajednice involvirane u politiku, a politika u vjerske zajednice, odavno smo mi svi zajedno i Mahić i Dodik samo to ne želimo da vidimo”, istakao je.

Dodaje da je malo pameti u politici Srba u BiH nikad ne bi dozvolili ni blizu ovako nešto prema ovo malo Bošnjaka što je nakon genocida i progona ostalo u RS, jer ako ništa pa barem se to može nakon svega.

“I naravno da je malo pameti u politici Bošnjaka u BiH nikad ne bi dozvolili da se povratnika sjete samo kada su napadnuti i kada treba političkih poena sa sigurne razdaljine od 300 km. I naravno da je malo pameti kod svih nas nikad vjerske zajednice ne bi bile dio politike, niti politika dio vjerskih zajednica. Do tada slučaj Mahić je zaista prava slika našeg društva, naravno i ja smatram da je ovo progon, ali za razliku od ovih što iz daljine viču progon, ja ga živim već godinama, jer Mahiću će oprostiti na kraju jer je imam, a meni i sličnima nikada neće jer smo za srpsku politiku izdajnici, a za bošnjačku politiku ubačeni element, to vam je sudbina Bosanaca i Hercegovaca”, zaključio je.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *