Press "Enter" to skip to content

JEDNOSTAVAN TRIK ZA ŠTEDNJU: ZA GODINU DANA IMAT ĆETE U ŠTEKU 3.000 KM

Mnogi žele da tokom godine uštede određenu svotu novca, ali im to ne polazi za rukom. Zato uz ovaj mali trik možete tokom godinu dana da uštedite 1500 eura (3.000 KM), a da pritom ne osjetite teret ozbiljnog odricanja.

Stručnjaci uvijek ističu da je princip štednje vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da trošite manje novca nego što dobijete. I zaista zvuči jednostavno, ali u praksi je vrlo teško ostvarivo, posebno ako prihodi nisu visoki.

Kako da uštedite 1500 eura za godinu dana?

Prije svega, potrebna vam je kasica prasica, zapravo, može da posluži i obična kutija, ili odvojeni štedni račun.

A princip je sljedeći: svakog ponedjeljak u kasicu ili na račun stavite iznos od jednog eura. U utorak stavite dva, u srijedu tri, u četvrtak četiri, u petak pet, u subotu šest i u nedjelju sedam. U sedam dana stavili ste na stranu 28 eura (56 KM), a niste to ni osjetili. U mjesec dana tako ste uštedili 112 eura, prenosi Tips’n’Tricks.

Neki će da kažu kako nemaju 28 eura za sedmicu dana koje mogu da uštedete, pa stručnjaci kažu da u tom slučaju provjerite da li možete da ostvarite dodatni honorarni prihod, ili da smanjite troškove.

Recimo, kuhajte kod kuće i nosite svoju hranu na posao. Umjesto da kupujete kafu u kafiću, ponesite je od kuće u termosu ili kuhajte na poslu. Razmislite o tome da li mogu drugi troškovi da pričekaju?

Ako svakodnevno razmišljate na takav način o svojim troškovima, vrlo brzo ćete da ustanovite da je uz ovu metodu štednja vrlo jednostavna.

I upamtite, nemojte da trošite taj novac tokom godine. Čuvajte ga kako biste nakon 12 mjeseci imali na raspolaganju tačno 1.465 eura, a tada možete sebi da date oduška, navodi 24.hr.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *