Press "Enter" to skip to content

JEL SE DODIK SJEĆA SULTANOVIH RIJEČI, TREBA GA MALO PODSJETITI, EVO ŠTA JE ERDOGAN PORUČIO DODIKU

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je na jednom predizbornom skupu da bi svako ko na bilo koji način “dirne Bošnjake” protiv sebe imao “100 miliona Turaka”, istakavši da zato ne treba da čudi “kada turski ratni brod uplovi u Neum” jer je to znak podrške suverenitetu BiH, prenosi “Večernji list” u izdanju za BiH.

“Kunem vam se velikim Alahom, dok sam ja živ, ako bi iko na bilo kakav način dirnuo Bošnjake, imao bi protiv sebe sto miliona Turaka”, upozorio je Erdogan pred mnoštvom Turaka koji su ga pozdravili uz povike “Alahu akbar”, navodi “Večernji list”.

Erdogan je rekao da su “Turska ili Osmansko carstvo svoju braću Bošnjake u davnoj prošlosti predali neprijatelju bez ikakve zaštite Austrougarske”. “To sebi nikad nismo i nećemo moći da oprostimo”, rekao je Erdogan navodeći da su i drugi put pali na ispitu i ostavili Bošnjake nezaštićene.

“I zato se nemojte čuditi kad turski ratni brod uplovi u Neum jer to je naš znak i podrška suverenitetu BiH”, naglasio je Erdogan.

Osudujući tu izjavu, Dodik je u izjavi novinarima ocenio da je “Turska značajan remetilački faktor u BiH upravo zato što se selektivno ponaša i što koristi svoj ogroman ekonomski i politički potencijal da bi bila isključivo na jednoj strani, a Erdoganova izjava to najbolje pokazuje”.

Dodik je tim povodom rekao da je osnovna poruka da “Turska hoće BiH”.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *