Press "Enter" to skip to content

JEZIV POTEZ SVEŠTENIKA: SNIMAK S KRŠTENJA SVE OSTAVIO U ŠOKU

Situacija koja se desila prilikom krštenja jednog dječaka razbjesnila je Tviter zajednicu, ali i mnoge ljude koji su preko pomenutog društvene mreže pogledali ovaj sporni snimak.

A sporan je zbog mnogih neprimjerenih, bezočnih, nedopustivih postupaka 89-godišnjeg francuskog sveštenika koji je obavljao svečani čin uvođenja malenog bića u hrišćanstvo. Otac se suzdržavao do jednog trenutka, a onda je akumulirani bijes morao da eskalira.

Sve se odigralo 2018. u Francuskoj, a snimak je sada ponovo postao viralan na društvenim mrežama.

Naime, dok je trajao obred, dječak je, kao i većina beba i male djece, plakao i od plača se zacenio. Ipak, sveštenik je sebi dao za pravo da demonstrira silu nad mališanom, pa mu je u dva navrata udario šamar. Potom ga je hvatao za vrat, a onda grlio i ljubio u glavu – skandalozno postupanje.

Kuma nije reagovala. Možda od šoka. Tek na kraju je pokušala da pomjeri ruku sveštenika. Otac se suzdržavao, a onda mu je na kraju sve prekrdašilo, pa je poželio da izvuče svoje dijete iz ralja agresivca, koji nije želio voljno da dijete preda roditelju.

Sve u svemu, jedno krštenje i crkveni obred se pretvorio u rijaliti igricu, a razumljivo je da su zbog toga ljudi bili van sebe od bijesa stavljajući sebe i svoje dijete u tu situaciju.

Da mački uradi ovo, bez ruku bi šetao, ne djetetu”, “Krstim se i tresem se”, “Pa, nije on sam Bog, čovjek je, ne znam kako se ovaj otac suzdržao, ja bih ga izvukao napolje, pa bi me upamtio”, “Taman da je papa, izuo bih ga iz cipela”, samo je kap u moru pristiglih komentara ispod snimka, a mi smo izvukli jedne od blažih, s obzirom na to koliki bijes je događaj izazvao u ljudima, a koji su oni iskalili u oštrom komentarisanju.

U svakom slučaju – postupak je za svaku osudu, a sveštenik je nakon ovog incidenta suspendovan, piše Žena Blic. prneosi “Hayat“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *