Press "Enter" to skip to content

Joe Biden uputio vrlo snažnu poruku svima: “Bajramske tradicije i hadžski rituali …

Američki predsjednik Joe Biden oglasio se povodom Kurban Bajrama. Uputio je vrlo snažnu poruku ljudima svih religija i uvjerenja.

“Jill i ja upućujemo najtoplije pozdrave onima koji širom svijeta slave Kurban-bajram. Bajramske tradicije i hadžski rituali pružanja pomoći onima koji imaju manje sreće u spomen na Abrahama i privrženost njegovog sina Bogu ove godine, imaju posebno značenje dok nastavljamo kretati se izazovima COVID-19 i raditi na odgovoru i oporavku od globalne pandemije.

Američki narod ponosan je što pomaže u vođenju borbe za zaustavljanje COVID-19 na globalnom nivou donirajući više od pola milijarde vakcina zemljama širom svijeta, uključujući i države s većinskom muslimanskom većinom. Moramo svi zajedno raditi na spašavanju života i svugdje okončanju ove pandemije.

Hadž, koji saziva ljude iz svih sfera života i sa svih krajeva svijeta, također je podsjetnik na islamsku predanost jednakosti i zajedničkim korijenima abrahamskih vjera na svijetu. Sjedinjene Države su predane suradnji s međunarodnom zajednicom kako bi se snažnije izvukle iz pandemije, a hiljade Amerikanaca muslimana među onima su željnim hodočašća sljedeće godine, ako Bog da.

U ime američkog naroda želimo svima koji slave siguran i prekrasan odmor. Bajram Mubarek”, stoji u objavi Bijele Kuće.

BHDijaspora

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *