Press "Enter" to skip to content

JUTROS U BIH -18 STEPENI: NEDIM SLADIĆ OTKRIO KAKAV NAS TO MART OČEKUJE

Pratimo hoće li i krajem druge i početkom treće dekade doći do sve izvjesnijeg novog hladnog prodora sa sjeveroistoka, naveo je Nedim Sladić

Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro. Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -18; Sokolac -16; Srebrenica -11; Bugojno, Livno, Sarajevo -10; Sanski Most, Tuzla, Zenica -9; Banja Luka, Bihać, Grude, Prijedor, Zvornik -8; Doboj -7; Bijeljina -6; Gradačac -5; Trebinje -2; Mostar, Neum 1; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 14 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Na području cijele zemlje do 9 sati na snazi je žuti meteoalarm zbog niskih temperatura.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 3 stepena.

Prvih deset dana marta mjeseca prosječnom temperaturom zraka su trenutno čak u blago negativnom predznaku (-0,1 °C), što je čak niže i od januara 2022. te su znatno hladniji u odnosu na višegodišnji prosjek 1981-2010, a u odnosu na prosječnu martovsku temperaturu gotovo za 5 stepeni. Čini se da naznaka za neko dugotrajnije toplo razdoblje, osim prolazno kraćeg u ponedjeljak i utorak iduće sedmice, nema, pa je izvjesno da će ovo, kao i lani, biti još jedan hladniji mart od prosjeka. Pratimo hoće li i krajem druge i početkom treće dekade doći do sve izvjesnijeg novog hladnog prodora sa sjeveroistoka, naveo je bh. meteorolog Nedim Sladić na svom Facebook profilu. prneosi “Hayat“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *