Press "Enter" to skip to content

Kad Melek kaže čovjeku: “Nisam za tebe našao više ni zalogaja hrane niti gutljaja vode..Vrijeme je za povratak!”

Čovječe, znaj da će tvoja nafaka doći do tebe, niko ti je neće i ne može uzeti. Svako ima svoju, i niko ničiju nafaku uzeti neće.
Prva od četiri stvari koje je Allah naredio da se zapišu insanu, još dok je bio zametak u utrobi svoje majke, jeste nafaka…ono što će popiti, pojesti, zaraditi, obući, vazduh koji će udahnuti…

Nekada nafaka brzo dođe, u obilnim količinama, a nekada treba duže čekati na nju…nekada, pak, čovjek skuplja i misli da je to njegovo, a u stvari gomila nešto što će neko drugi trošiti.

Nekome Allah dadne veću nafaku, znajući ga. Da mu dadne malo, ovoga bi to upropastilo. Nekome dadne oskudnu nafaku, znajući ga. Da mu dadne obilnu nafaku, upropastio bi ga.

Bereket je ono što nedostaje u nafaci mnogima. Bez bereketa, ljudi mogu imati milione, ali nikada slasti neće osjetiti, samo strah, bojazan i crnilo, siromaštvo im je stalno pred očima…to zato što su im srca siromašna!
Sa bereketom /berićetom u nafaci, čovjek koji ima malo, ima sve, uvijek mu je sve potaman!

Vjerujem da će Allah Uzvišeni onome ko Mu je pokoran, otvoriti vrata nafake, kad tad..čovjekovo je hoće li imati berićeta…
Berićet dolazi s pokornošću Allahu, a nestaje nepokornošću njegovom.
Da li je sad jasno ljudima zašto mi kažemo Es selamu alejkum ve rahmetulahi ve BEREKATUHU kada se pozdravljamo?

Kada nafake nestane, valja ići s ovog svijeta, seliti…melek tada kaže čovjeku-NISAM ZA TEBE NAŠAO VIŠE NI ZALOGAJA HRANE NITI GUTLJAJA VODE..VRIJEME JE ZA POVRATAK!

Prof. Sanin Musa

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *