KADA DŽINNI MOGU NAUDITI ČOVJEKU?

PITANJE:

Esselamu alejkum draga braćo, zanima me u kojim situacijama, koje uradi čovjek, džin mu može naškoditi. Znam da je jedna od njih vršenje male nuže u zmijsku rupu, zanima me da li ima još? Allah vas nagradio.

 

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Da, džinni su bića koja znaju da se često osvete ljudima zbog njihove nepažnje, nemarnosti i oholosti. Znaju često da osobu žestoko kazne zbog povrede koja im je učinjena, posebno su osjetljivi kad im se porodica (žena i djeca) povrijede. Pored namaza te jutarnjeg i večernjeg zikra, koji su osnova za zaštitu od džinskih napada, čovjek se treba čuvati nekih stvari i situacija u kojim se često znaju desiti napadi džinna. Tu imamo dvije situacije, prva je kad se radi o direktnoj osveti džina jer on misli da ga je čovjek namjerno povrijedio i druga je indirektna osveta od strane džinna.

 

Direktna osveta od strane džina zbog slijedečih situacija:

– Prosipanje vrele vode ispod streha u akšam (posebno), okolo panja ili u wc šolju. Dakle ako se na tom mjestu desi džinn i vi ga pospete vrelom vodom, za očekivati je osvetu.

– Vršenje male nužde u zmijske rupe, na mravinjacima ili drugim staništima gdje životinje žive

– Mučenje i udaranje životinja, posebno mački i pasa, jer džinni često uzimaju njihove oblike pa se može desiti da baš džinna povrijediš.

– Ubijanje zmija u kući bez upozorenja i traženja da istu napusti (kako je došlo u hadisima)

– Skakanje sa viskog mjesta na zemlju bez spominjanja Allaha, jer se može desiti da skočiš na džinna koji je spavao i sl.

– Bacanje kamenja u napuštene bunarove ili na obale rijeka bez spominjanja Allaha, može da se pogodi džin, jer tamo često stanuju.

Indirektna osveta od strane džina:

Dešava se kad džin ne može da priđe vjerniku zbog njegovog namaza i zikra, pa onda traži priliku kada i kako da mu naudi, neke od tih situacija su:

– Uznemiravanje putem straha i nesanice, džinn kad uhvati da je čovjek nemaran (ne obavlja namaz an vrijeme, nema sunneta, ne uči jutarnji i večernji zikr), djeluje na njega raznim metodama.

– Zaljubljenost – uznemirava ga u snu, kvari odnos sa njegovom ženom, slaba erekcija i sl.

– Putem sihra, nosioc sihra se približi insanu i na razne načine mu se osvečuje.

– Urokom, džin takođe može da urekne čovjeka.

kurankaolijek.wordpress.com

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara