Press "Enter" to skip to content

KADA JE ŠEF ČOVJEK: Autoservis iz Bihaća poslije radnog vremena te vikendom uposlenicima dao…

Autoservis Bagrameli iz Bihaća se oglasio na svom Facebook profilu, a njegov status prenosimo u cijelosti:

A šta reći.

U nekim privatnim obrtima i firmama ako ne zaradiš dovoljno od ponedeljka do petka nećeš ni u subotu a kamoli nedelju.

Dakle, vikend off što se tiče posla.

Nije to nikakva mudrost, čak štoviše veoma jednostavna stvar za skontati ali teško dođe na red za uzimanje u obzir zbog gluposti i pohlepe koja kod nas uvijek ima prednost.
I meni je naumpalo o tome razmišljati ali tek kad sam završio u bolnici prije pet i kusur godina. Tad sam imao dovoljno vremena za skontati tako jednostavnu stvar.Inače, u navedenom sektoru čovjek kad tad dođe do neke granice, da kažem plafona u poslovanju. Svi pokušavaju, pa i ja sam, probiti taj plafon – tučeš glavom od njega vođen isključivo sa materijalnim mislima u toj istoj tintari da mi je još ovo, da mi je još ono pri tom gazeći vlastitu obitelj kojoj se ne možeš posvetiti dovoljno i lomeći leđa uposlenicima koji snose najveći dio tereta.

Sve to dok ne dođe do tačke pucanja ili dok ne dođeš kako to mi ovdje u BiH kažemo “tobe”.Taj plafon probijaju samo najambiciozniji od nas ili oni koji se daju u kriminal ili politiku.
Nema stjecanja velikog bogastva za kratko vrijeme preko poštenog rada to svi znaju. Filozofija za uspješan rad od ponedjeljka do petka je jednostavna – radi odgovorno, plati radnike pošteno i nema zime za posao.
Dakako pritisak je i dalje tu, problemi su također tu. To se ne može izbjeći samo se treba znati nositi s tim (meni najviše pomažu Lexaurini, Xanaxi i druga psihogena sredstva za smirenje 😁)
Kad sam se dotakao uposlenika reći ću i ovo na tu temu – teška su vremena, život je skup. Koliko god da platiš ljude nije dovoljno toga sam svjestan. Onu razliku što im ne mogu pokriti kompenziram na dva načina. Za jedan oni znaju i to je dovoljno, neću ga navoditi. Drugi je taj da poslije radnog vremena te vikendom imaju servis sa svim njegovim resursima na raspolaganju samo za sebe i mogu odraditi posao s kojim će popuniti kućni budžet po potrebi.

Eto toliko.

Dosta šuplje priče, valja se pripremati za ponedeljak…

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *