Press "Enter" to skip to content

Kada krvni pritisak pređe 140/90: NAJVAŽNIJE JE OČISTITI KRVNE SUDOVE, A OVAJ PRIRODNI LIJEK POMAŽE EFIKASNO!

Visok krvni pritisak je alarm koji ne smemo da ignorišemo. Ako na vreme počnemo da obaramo pritisak i očistimo krvne sudove, bićemo sigurni da smo uradili dobru stvar za svoje zdravlje.

Bijeli luk je jedan od najboljih prirodnih lijekova za čišćenje krvnih sudova. On širi krvne sudove i pojačava cirkulaciju krvi, pa je razumljivo jedan od najboljih prirodnih lijekova za čišćenje krvnih sudova.

Bijeli luk takođe snižava nivo lošeg holesterola, kao i rizik od moždanog i srčanog udara. Prednosti bijelog luka ili češnjaka ogledaju se u slijedećem:
Bijeli luk je poznat kao najbolji prirodni antibiotik koji možemo koristiti. Osim dodavanja ukusa našoj ishrani, on takođe ima važne hranljive materije koje pomažu našem zdravlju.

U sprovedenim istraživanjima otkriveno je da konzumacija bijelog luka može smanjiti rizik od razvoja aterioskleroze i hipertenzije, a nadalje, otkrivene su i druge važne prednosti bijelog luka za zdravlje srca. To je prirodni protivupalni lijek.

Djeluje kao vazodilatator i antikoagulant. Ima antiseptička i antibiotička svojstva. Pomaže da se arterije prošire, uklanja holesterol i poboljšava cirkulaciju. Štiti srce. Ojačava imunološki sistem. Pomaže povećanju nivoa insulina čime se smanjuje nivo šećera u krvi.

Kuhajte šolju mlijeka sa tri sjeckana čehna bijelog luka. Pijete svaki dan prije spavanja.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *