Press "Enter" to skip to content

KADIROV POSLAO PORUKU PROSVJEDNICIMA KOJI SU PROTIV IZGRADNJE DŽAMIJE U MOSKVI

ČEČENSKI vođa Ramzan Kadirov je u objavi na Telegramu nazvao aktualne prosvjede protiv izgradnje nove džamije u Moskvi “provokacijom”. Tvrdi da organizatori prosvjeda “djeluju u službi zapadnih interesa” i pokušavaju “zabiti klin između građana iste zemlje”, piše neovisni ruski medij Meduza.

“Ako su svi ovi sudionici mitinga izašli (…) s idejom da zaštite rusku zemlju, onda (trebaju) ići u rovove s mitraljezima! Pokažite svoje domoljublje, djelujte, nemojte samo pričati i upuštati se u provokacije kako biste pokazali koliko volite svoju domovinu”, napisao je.

Prosvjednici strahuju od priljeva migranata i porasta kriminala
Stanovnici moskovskog okruga Kosino-Uhtomski prosvjeduju od početka veljače kako bi izrazili protivljenje izgradnji nove džamije u njihovom području. Prosvjednici kao razlog prosvjeda navode strah da će nova džamija izazvati prometne gužve, priljev migranata i porast kriminala.

Danas je na društvenim mrežama objavljena videoporuka u kojoj borci čečenskog vođe Ramzana Kadirova kritiziraju prosvjednike i pozivaju državne vlasti da djeluju protiv njih.

“Oni koji to rade trebaju biti u zatvoru ili uništeni. Ne prijetimo vam. Samo vas upozoravamo. Ako si protiv volje Svemogućeg, borit ćemo se protiv tebe. Nije nas briga protiv koga se borimo”, poručili su prosvjednicima.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *