Press "Enter" to skip to content

Kadirov: Slava Svevišnjem, živ sam i zdrav. Bio sam u moskovskoj bolnici

ČEČENSKI vođa Ramzan Kadirov je na Telegram kanalu objavio da se njegov ujak Magomed Karimov nalazi na liječenju u Središnjoj kliničkoj bolnici u Moskvi, prenosi Fontanka. Tvrdi kako je tijekom poslovnog puta u rusku prijestolnicu posjetio svog ujaka, za kojeg tvrdi da se trenutno oporavlja u bolnici i da bi trebao ozdraviti u sljedećim tjednima.

“Prijatelji, ovih je dana naša obitelj bila jako zabrinuta za našeg dragog ujaka Magomeda Abdulkamidoviča Kadirova. Slava Svevišnjem, on se već oporavlja. Tijekom radnog putovanja u Moskvu prvom prilikom posjetio sam Središnju kliničku bolnicu, gdje sam ga zatekao dobro raspoloženog”, napisao je Kadirov na Telegramu.

“Čak i u bolničkom krevetu dobro se ponaša i ne propušta priliku zapovijedati članovima naše velike obitelji. Razveselio sam svog dragog ujaka, zaželio mu brz oporavak i prenio riječi ohrabrenja moje drage majke. Liječnici Središnje kliničke bolnice su pravi profesionalci s velikim P. Zahvaljujući njima, naš dragi amidža će ozdraviti za par tjedana, uz dopuštenje Allaha”, dodao je.

Glasine se pojavile prošlog tjedna
“Komentirat ću i glasine o svom zdravstvenom stanju. Slava Svevišnjem, živ sam i zdrav i uopće mi nije jasno zašto se digla galama oko moje bolesti. Iako to ima svoju prednost – sada publika zna koji mediji i koje osobe otvoreno lažu svoje čitatelje”, zaključio je.

Posljednjih dana su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je Kadirov u komi ili da je čak umro u Središnjoj kliničkoj bolnici. Umar Daudov, pomoćnik čečenskog vođe, pokušao je utišati nagađanja objavivši snimku Kadirova kako šeće sa svojom obitelji.

Glasnogovornik ukrajinske obavještajne službe Andrij Jusov je u petak izjavio kako je Kadirov u komi nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo. “Možemo potvrditi da je on imao još jedno ozbiljno pogoršanje i da je u kritičnom stanju posljednjih nekoliko dana”, rekao je tada.

Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *